Οι εναλλακτικες θεραπειες και η Yoga οπως παρουσιαστηκαν στο αγγλικο Rich Holiday Poor Holiday του Channel 5 απο την Dr Angel, Κοσκεριδου Αγγελικη

Οι εναλλακτικες θεραπειες και η Yoga οπως παρουσιαστηκαν στο αγγλικο Rich Holiday Poor Holiday του Channel 5 απο την Dr Angel, Κοσκεριδου Αγγελικη

Με μεγάλη επιτυχία η ProfDc Dr Αγγελική Κοσκερίδου παρουσίασε το Ολιστικό Yoga Retreat στο αγγλικό reality show Rich Holiday Poor Holiday στο Channel 5. Η εκπομπή Rich Holiday Poor Holiday προβάλλεται επιτυχώς στην Αγγλική Τηλεόραση από την εταιρεία παραγωγής Emporium Productions. Η εκπομπή είναι ένα reality show τύπου ντοκιμαντέρ όπου συμμετέχοντες από χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο εντάσσονται σε luxury διακοπές, ενώ οι πιο οικονομικά ευκατάστατοι συμμετέχοντες εντάσσονται σε low budget διακοπές.

 

Ολιστική Θεραπεία – ΟΛΟΝ Ίασης

Η εμπειρία του Luxury Holistic Retreat στην Ελλάδα συστήθηκε από την ProfDc Dr Κοσκερίδου Αγγελική στην Αγγλική Τηλεόραση. Η Dr Angel όπως είναι και το ομώνυμο brand της ιδίας παρουσιάζει, οργανώνει και εφαρμόζει τη ψυχοθεραπεία, την ολιστική θεραπεία, το mindfulness, τις ολιστικές εναλλακτικές θεραπείες τη Yoga, το Reiki και το Ancient Greek Retreat βάση των αναγκών που εμφανίζουν οι παίχτες στο show. Ουσιαστικά το Retreat αποτελεί μία προσομοίωση της Ολιστικής Θεραπείας ΟΛΟΝ Ίασης™ που έχει διαμορφώσει η ίδια. Στο ομώνυμο βιβλίο της «Η Βίβλος της Ολιστικής Θεραπείας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite σε όλα τα βιβλιοπωλεία και σε διεθνώς eBook στην Ελληνική και την Αγγλική Γλώσσα μπορείτε να μελετήσετε και να εφαρμόσετε για αυτοβελτίωση τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η θεραπευτική μέθοδος   που όχι μόνο δρα ολιστικά σε ψυχοσωματικό επίπεδο, αλλά και στις 9 διαστάσεις του ανθρώπου.

 

Yoga Class on Retreat

Συγκεκριμένα εφαρμόστηκαν η Yoga τη 1η μέρα όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε και στα παρακάτω link. Οι μαμάδες που συμμετείχαν χρειάστηκε αρχικά να εναρμονιστούν με τη φιλοσοφία της Γιόγκα και να καταλάβουν κάποια πράγματα διότι δεν είχαν ξανα συμμετάσχει σε yoga class. Το μάθημα yoga είχε διάρκεια λιγότερο από μία ωρα, γιατί ήταν η 1η φορά των συμμετεχόντων και ήταν προτιμότερο να ενταχθούν σε αυτή τη φιλοσοφία σταδιακά και χωρίς πίεση. Έγιναν βασικές ασκήσεις, yoga asana & pranayama, όπως και αναλύθηκαν οι βασικές αρχές και η φιλοσοφία της Yoga μέσα στο μάθημα. Ο χαιρετισμός στον ήλιο «Sun Salutation» ήταν η βασική εκπαίδευση για το 1ο μάθημα σε συνδυασμό με ασκήσεις ισορροπίας, ενδυνάμωσης και ευλυγισίας.

 Reiki Seaside Sessions

Το Παραδοσιακό Usui Reiki έχει μελετηθεί επιστημονικά από αρκετούς επιστήμονες αλλά και από την ίδια τη θεραπεύτρια στη τελευταία της έρευνα  που διεξήχθη σε σύγκριση με άλλες θεραπευτικές τεχνικές όπως η Γιόγκα, η μουσικοθεραπεία – αρωματοθεραπεία και η ψυχοεκπαίδευση με στατιστικά σημαντικά αποτελέσματα έναντι στο στρες τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στο βιβλίο της «Η Βίβλος της Ολιστικής Θεραπείας». Το Reiki λοιπόν επιλέχθηκε να εφαρμοστεί στις μαμάδες που βιώνουν έντονο στρες στην καθημερινότητά τους στην παραλία της Χαλκιδικής από την Dr Angel και οι συμμετέχουσες ένιωσαν τα θεραπευτικά του αποτελέσματα αμέσως. Μόνο η μία μαμά χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να αντιληφθεί τα θεραπευτικά και ευεργετικά αποτελέσματα του Ρέικι και αυτό επιτεύχθηκε σε μία από τις επόμενες ημέρες που είχε γίνει επανάληψη της εφαρμογής στη βίλλα.

 Dr Angel’s Smoothies

Τα προιόντα Dr Angel’s Superfoods της Dr Κοσκερίδου Αγγελικής «Dr Angel» εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Retreat ώστε να βοηθήσουν τις μαμάδες να εξισορροπήσουν τον οργανισμό τους από την κραιπάλη και το ξενύχτι της προηγούμενης νύχτας και να «ξυπνήσουν» ολιστικά το πρωί. Το ξενύχτι και η κατανάλωση αλκοόλ δεν επιτρέπεται στους συμμετέχοντες του Ολιστικού Retreat αλλά τα κορίτσια παραβήκανε τον κανόνα. Ευτυχώς το Dr Angel’s Smoothie ήταν ότι χρειαζόντουσαν για να επανέλθουν άμεσα.

 Ψυχοσωματική Διάγνωση - Διαλογισμός

Η Dr Κοσκερίδου Αγγελική έχει αναπτύξει έπειτα από εμπειρία μία τεχνική ψυχοσωματικής αποκρυπτογράφησης που αναγνωρίζει τα βαθύτερα ψυχοσυναισθηματικά αίτια ενός σωματικού συμπτώματος με μεγάλη συνάφεια και εγκυρότητα. Οι μαμάδες κλήθηκαν να θέσουν ένα σημαντικό για αυτές ερώτημα πριν ενταχθούν στον διαλογισμό και η μέθοδος διαλογισμού που επιλέχθηκε ήταν ο καθοδηγητικός διαλογισμός. Μετά την επιστροφή από το meditation session οι συμμετέχουσες κατάφεραν να «λάβουν την απάντηση» που αναζητούσαν και όσες ήταν περισσότερο μπλοκαρισμένες, η Dr Angel κατάφερε να τις ξεμπλοκάρει και να βρούνε την απάντηση που έψαχναν, όπως συνέβη και με την Kelly.

 Trust Exercise – Άσκηση Εμπιστοσύνης

Η άσκηση εμπιστοσύνης στόχευε στο να καταφέρουν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη που υπήρχε μεταξύ των συμμετεχόντων που τυγχάνει να ήταν και φίλες. Αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι οι περισσότερες μαμάδες είχαν εμπιστοσύνη μεταξύ τους αλλά όπως ανέφερε και μία συμμετέχουσα η εμπιστοσύνη ήταν κάτι σημαντικό για αυτή που ήθελε να ανακτήσει από καιρό. Πολλές φορές μπορεί να αισθανόμαστε ότι εμπιστευόμαστε τους άλλους αλλά αυτή η άσκηση βοήθησε να ξεκαθαρίσει η κάθε συμμετέχουσα ξεχωριστά μέσα της πόσο πραγματικά εμπιστεύεται τις φίλες της αλλά και τους άλλους.

Λίγα λόγια τη θεραπεύτρια

H ProfDc Dr Αγγελική Κοσκερίδου είναι πρύτανης και διευθύντρια του Διεθνούς Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, Υπ. Διδάκτωρ Ψυχοθεραπείας στο Αγγλικό Πανεπιστήμιο UCLan, επιστήμονας, δημιουργός, συγγραφέας και ολιστική θεραπεύτρια καταρτισμένη με πολλές σπουδές στο χώρο της Ψυχολογίας, της Ολιστικής Υγείας, της Φυσικοπαθητικής, των Βοτάνων και των αντίστοιχων θεραπευτικών παρεμβάσεων που εφαρμόζει εδώ και 13 σχεδόν χρόνια επαγγελματικά, ενώ ξεκίνησε 22 χρόνια πριν, από πολύ μικρή ηλικία, ερασιτεχνικά.

Το επεισόδιο μπορούσαν να το παρακολουθήσουν ζωντανά όλοι όσοι διαμένουν Αγγλία στο παρακάτω link τη Κυριακή, ενώ έχει ανέβει και ηλεκτρονικά σε αντίστοιχο link για δυνατότητα παρακολούθησης  διεθνώς.

 

Σημαντικά links

To link για live streaming: https://www.my5.tv/rich-holiday-poor-holiday

To private link της όλης εκπομπής: https://youtu.be/0HJuJl18IFw

Η αποκάλυψη του Retreat & Yoga Day 1: https://youtu.be/DzhdVgDe4dM

Αποσπάσματα

Yoga Class: https://youtu.be/gahOFRd5jf4

Εφαρμογή Reiki στην παραλία: https://youtu.be/1KeFJ4eM92Q

Ψυχοσωματική Διάγνωση, Διαλογισμός: https://youtu.be/EErv0NKlT1g   

Dr Angel’s Smoothies: https://youtu.be/TSczE6rODGI  

Άσκηση Εμπιστοσύνης: https://youtu.be/zYOZSnDfMtc

Pin It

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!