Ερωτας & Ευτυχια.. πανε μαζί!

Ερωτας & Ευτυχια.. πανε μαζι!

True Happiness! Πολλές φορές οι θεραπευόμενοι μου με ρωτάνε πως θα βρουν το νόημα και την Ευτυχία στη ζωή τους. Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά από ότι φανταζόμαστε. Πραγματική Ευτυχία είναι να έχεις βρει το νόημα της ζωής σε ότι κανεις καθημερινά, να γελάς συχνά και να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που εκτιμάς, θαυμάζεις & χαίρεσαι, να δέχεσαι τη θετική ανταπόκριση & εκτίμηση απο τους ανθρώπους αλλά να αποφεύγεις τη θετική τοξικότητα. Να απαντάς με αγάπη αλλά να μη γίνεται υποχειριο. Να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου και να μην ακολουθείς κοινωνικές νόρμες που μόνο θεωρητικά κοινωνικές είναι, αλλά να ακολουθείς τις ηθικές αρχές σου με αυτοσεβασμό & αυτοεκτίμηση. Να είσαι παιδί όταν χρειάζεται και ενήλικας στις αντίστοιχες συναναστροφές σου. Να διασκεδάζεις σαν παιδί και να εργάζεσαι ως ενήλικας. Εξάλλου ωριμότητα είναι να βρούμε τη σοβαρότητα που παίζαμε ως παιδιά όπως έλεγε ο Friedrich Nietzsche! 

 
Ευτυχια είναι να επικοινωνείς σε ένα επίπεδο που μόνο εσυ και οι όμοιοι σου αντιλαμβάνεστε και αυτό να υπάρχει γιατί υπάρχει, όχι γιατί προσπαθείς να χτίσεις επικοινωνίες για να μη μείνεις μόνος, διότι δε φοβάσαι να μη μείνεις μόνος. Δε φοβάσαι γιατί έχεις τον εαυτό σου και διασκεδάζεις μαζί του, είσαι ερωτευμένος με σενα! Ερωτεύοντας τον εαυτό σου μπορείς να ερωτευτείς το σύντροφο σου, τις επιλογές σου, τη ζωή! Μπορείς να δεις ότι η ζωή είναι ωραία και είναι ωραία γιατί υπάρχεις τελικά σε αυτό το σύμπαν και υπάρχει λόγος. Ο λόγος για να ζεις και να δημιουργείς. Ο Έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη για τα πάντα αλλά ο ανθρώπινος νους προσπαθεί να κατανοήσει αυτή την υπέρτατη ενέργεια και να τη γείωση με τις σαρκικές απολαύσεις. Η γείωση όμως αυτή την εξασθενεί και χάνει τη δύναμη της και μετά απο λίγο ψάχνουμε άλλη πηγή «έρωτα». Αλλά η πηγή βρίσκεται ήδη μέσα μας και δε το έχουμε καταλάβει.
 
Ευτυχια λοιπόν και έρωτας πάνε μαζί! Αν παρατηρήσεις αυτά τα δυο μοιάζουνε πολύ. Όποτε αν θες να είσαι χαρούμενος/η βρες τον τρόπο να ερωτευτείς, όχι απλά να αγαπήσεις τον εαυτό σου και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους! 

Γράφει η,

Dr Κοσκερίδου Αγγελική (ProfDc, MSc, MBA, BSc (Hons), HND, ND)

ProfDc Psychotherapy, MSc Health Psychology, Naturopathic Doctor

AIU Dean & Director, Clinical Professor, Inventor, Holistic Therapist, ΟΛΟΝ™ Ίασης Founder

www.HolisticDoctor.gr

Insta: @Dr_AggelikiKoskeridou_Official

T.: +30 215 215 1990

Pin It

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!