5 συνδυασμοί τροφών και γρήγορες συνταγές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

5 συνδυασμοί τροφών και γρήγορες συνταγές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας με συγκεκριμένες τροφές που περιέχουν ουσίες σε ενισχυμένες ποσότητες, όπως είναι οι βιταμίνες, το μαγγάνιο, η β-καροτίνη, οι φυτικές ίνες, τα ιχνοστοιχεία ή τα φιλικά για τον οργανισμό μας βακτήρια, έχουμε αναφερθεί. Κι αν δεν έχετε ήδη ενημερωθεί, μπορείτε από εδώ να δείτε απευθείας σχετικό άρθρο.

(https://www.drangel.gr/10-trofes-aspida-gia-ton-organismo-mas )

 

Εδώ θα ασχοληθούμε με ένα εξίσου χρήσιμο θέμα: Γρήγορους και εύκολους συνδυασμούς όλων αυτών των σχετικών τροφών που μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι μας.

 

Ας δούμε λοιπόν 15 τέτοιους συνδυασμούς ενώ για όποιους επιπλέον τυχόν έχετε μπορείτε να στείλετε στο mail μας.

 

1. Πράσινο smoothie με σπανάκι, μπρόκολο και μπανάνα

- 1 χούφτα σπανάκι ελαφρώς κομμένο

- 100γρ μπρόκολο

- 2 κοτσάνια σέλερι

- 4 κ.σ αποξηραμένη καρύδα

- 1 μπανάνα

- 300ml γάλα ρυζιού

- ¼ σπιρουλίνα

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε 300ml νερό και τα χτυπάμε στο μπλέντερ.

 

2. Γιαούρτι με μύρτιλο και μήλο

- 1 μέτριο μήλο (καθαρισμένο και κομμένο καρέ)

- 2 κ.σ βρώμη

- 2 κ.σ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

- 10 με 12 μύρτιλο (blueberries)

 

Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μας.

 

3. Mix σοταρισμένου μπρόκολου και τζίντζερ

- 6 κ.ς. σπορέλαιο

- 3 ½ κ.γ σινάπι (σπόροι μουστάρδας)

- 4 κόκκινα κρεμμύδια, χοντροκομμένα

- 100γρ τζίντζερ, ψιλοκομμένο

- 800γρ μπρόκολο, κομμένο σε μπουκιές

- χυμό από 2 λεμόνια

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι (μέτρια θερμοκρασία) και σοτάρουμε το σινάπι για 2’.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4’, σε υψηλή θερμοκρασία.

Τοποθετούμε στο τηγάνι μας το μπρόκολο και το ζεματάμε μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε και σβήνουμε το μείγμα μας, λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, με λεμόνι.

 

 

4. Ντοματόσουπα με μείγμα λαχανικών

- 1 κιλό ώριμες ντομάτες

- 1 μέτριο κρεμμύδια

- 1 καρότο

- 1 σέλερι

- 2 κ.σ. ελαιόλαδο

- 2 κ.γ. πελτέ

- ζάχαρη

- 2 φύλλα δάφνης

- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών

 

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρά καρέ τις ντομάτες, ένα κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.

Σε ένα φαρδύ σκεύος σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε για περίπου 10’, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, λίγη ζάχαρη και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε με το καπάκι κλειστό για 10’ να βράσουν.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό, ανακατεύουμε και βράζουμε για 25’. Αφαιρούμε το φύλλα δάφνης και με το ραβδομπλέντερ κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ.

 

 

5. Ατομικές ομελέτες με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

- 4 αυγά

- λίγα φύλλα βασιλικού

- 2 κ.ς. ελαιόλαδο

- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη λεπτό καρέ

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 κ.ς ξύδι

- 400γρ ντομάτες ψιλοκομμένες (κον κασέ)

 

Για τη σάλτσα, σοτάρουμε σε ένα τηγάνι την πιπεριά και το σκόρδο για 5’, σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε 1/3 ενός ποτηριού νερό. Αφήνουμε να βράσει για 10-15’.

Χτυπάμε 1 ένα αβγό με μία κ.γ. νερό και προσθέτουμε δυο τρία φύλλα βασιλικού. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγες σταγόνες λάδι. Ρίχνουμε το μείγμα μας και τηγανίζουμε για 1-2’ από κάθε μεριά την ομελέτα μας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε μας αυγό. Σερβίρουμε φτιάχνοντας τις ομελέτες μικρά ρολά, γαρνίροντάς τες με την σάλτσα και λίγα φύλλα βασιλικού.

 

 

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!