Βουδαπέστη: Μία «βασίλισσα» στον Δούναβη

Βουδαπέστη: Μία «βασίλισσα» στον Δούναβη

Έχουν πάει ή θέλουν να πάνε οι περισσότεροι Έλληνες στην Βουδαπέστη, την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, που θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης και από τους σημαντικότερους χειμερινούς (και όχι μόνο) τουριστικούς προορισμούς.

Όσοι την επισκέφθηκαν σχεδόν την ερωτεύτηκαν, άλλωστε πρόκειται για ένα ρομαντικό προορισμό για ερωτευμένους και φρσκοπαντρεμένους. Επίσης, είναι μια από τις πόλεις που θα βρεις ατελείωτες πληροφορίες και video στο διαδίκτυο. Έπειτα από μια σύντομη ιντερνετική περιήγηση θα είναι σαν αν την έχεις επισκεφθεί με τους τόσους και τόσους travelers να «αποκαλύπτουν» τα μυστικά της!

Η Βουδαπέστη έχει τα πάντα, μα κάτι περισσότερο... έχει τον Δούναβη. Τον επιβλητικό ποταμό που την διασχίζει και την χωρίζει στα δύο στη Βούδα και στην Πέστη. Έχει και το επίσης επιβλητικό Margaret island, ένα νησί καταπράσινο στη μέση του Δούναβη που καθημερινά γεμίζει κόσμο, κυρίως όμως Σάββατο και Κυριακή. Είναι ένα πλωτό-πάρκο για ξεκούραση, περπάτημα, τρέξιμο και φυσικά για φαγητό και ψυχαγωγία.

 

Πού να μείνετε, στη Βούδα ή στην Πέστη

Το «τρικ» για να απολαύσεις την Βουδαπέστη είναι αν απαντήσεις σωστά στο ερώτημα που θα μείνω στη Βούδα ή στην Πέστη, διότι η πόλη είναι πραγματικά δύο πόλεις σε μία που ενώθηκαν το 1873. Η Βούδα είναι στην δυτική όχθη του Δούναβη και η Πέστη στην ανατολική με την κρεμαστή γέφυρα να τις ενώνει από το 1849 όταν και φτιάχτηκε η «Chain Bridge». Αν κάποιος προτιμάει τη θέα του Δούναβη από ψηλά και πριν πλαγιάσει θέλει να τον νανουρίσουν τα φώτα της πόλης τότε η σωστή επιλογή είναι οι λόφοι της Βούδας. Αν θέλει μια πιο έντονη βραδινή ζωή χωρίς ανηφοριές κατά την επιστροφή στο κατάλυμα τότε η πεδινή Πέστη είναι η ορθή επιλογή.

Συνήθως όσοι έχουν περπατήσει την Ουγγρική πρωτεύουσα συντονιστούν να «επισκεφθείτε τη Βούδα, μείνετε στην Πέστη». Η Βούδα είναι πιο ...αριστοκρατική διότι εκεί χτίστηκαν παλάτια και λουτρά, εντυπωσιακά κτίρια και υπαίθρια πισίνα. Η Πέστη είναι το εμπορικό κέντρο, με καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και μπαρ.

Τι πρέπει να δοκιμάσεις γευστικά σε Βούδα και Πέστη

Αν αγαπάς το «βρώμικο» τότε στην εβραϊκή συνοικία θα βρεις το «Street Food Karavan». Είναι κάτι σαν πολυχώρος με μικρά βαν που φτιάχνουν και πωλούν γρήγορο φαγητό! Σε εστιατόριο τις επιλογής σου σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις «goulash» είναι σούπα με μοσχάρι, υπάρχει το «punjena paprika» που μοιάζει με γεμιστά και το «lángos» που θυμίζει πεϊνερλί. Για γλύκισμα το «Kürtős» είναι ζύμη με σοκολάτα πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλα. 

 

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!