Αποτοξίνωση, Νηστειοθεραπεία, Φρουτοφαγία & Αλκαλοποίηση για προστασία από COVID-19

Αποτοξίνωση, Νηστειοθεραπεία, Φρουτοφαγία & Αλκαλοποίηση για προστασία από COVID-19

Αποτοξίνωση, Νηστειοθεραπεία, Φρουτοφαγία & Αλκαλοποίηση για προστασία από COVID-19

 

Ο πλανήτης καλωσορίζει τη Φυσικοπαθητική αγωγή στη ζωή μας!

 

Η γρίπη προκαλείται από ιούς, οι οποίοι προσκολλώνται στο κύτταρο.  Η δομή τους περιλαμβάνει σωματίδια που αποτελούνται από ένα πρωτεϊνικό περίβλημα, μέσα στο οποίο υπάρχει το γενετικό τους υλικό. Συνήθως, αυτό είναι  ένα μόριο νουκλεϊκού οξέος, (DNA, ή RNA) είτε με μονό είτε με διπλό κλώνο, γραμμικό, κυκλικό (αλυσίδα), ή και σε χωριστά τμήματα.

Σε περιπτώσεις RNA ιών, παρατηρείται μία εξέλιξη στο μηχανισμό δράσης τους, καθώς ενώ το κύτταρο δε διαθέτει μηχανισμούς για τη σύνθεση RNA από RNA ή DNA από RNA, αυτοί διαθέτουν το απαιτούμενο ένζυμο για τον διπλασιασμό του γενετικού τους υλικού. Όπως συμβαίνει και στη περίπτωση του COVID-19, ο οποίος συγκεκριμένα είναι ένας ιός RNA που αποτελείται από μονόκλωνο RNA θετικής λογικής περίπου 27-32 kb..

Από τη στιγμή ο COVID-19 είναι RNA ιός που περιλαμβάνει πρωτεΐνη, αναζητά ένα κύτταρό το λεγόμενο «κύτταρο-ξενιστή»  για να προσκολληθεί και να ξεκινήσει η δράση του. Φυσικά μετά τη προσκολληση απαιτείται κάποιο διάστημα, ημερών συνήθως, για να γίνει η προετοιμασία. Τον μηχανισμό αυτό ονομάζουμε βακτηριοφαγία Τ4. Μετά την προσκόλληση  στην μεμβράνη του κυττάρου, εισάγει το γενετικό υλικό του, σύμφωνα με τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο Purdue, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνά τους στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Συνοπτικά, η τοξικότητα του οργανισμού και το εύρος των κυττάρων ξενιστών παίζει καθοριστικό ρόλο στην ασθένεια του οργανισμού. Ο οργανισμός αλληλεπιδρά με το περιβάλλον και ανταλλάσει μικρόβια και μολυσματικούς παράγοντες, αλλά δε νοσεί πάντα. Για να νοσήσει απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες. Στόχος λοιπόν είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού για την επιτυχημένη πρόληψη και αποφυγή μετάδοσης του COVID-19.

Παρακάτω ακολουθούν τα βήματα που προτείνονται για την άμεση ενίσχυση του οργανισμού σας:

Αποτοξίνωση

Ο οργανισμός παράγει κατά την καύση καθημερινά αρκετές τοξίνες, αλλά επιβαρύνει επιπλέον από τις τοξίνες που προέρχονται από το περιβάλλον, τη κακή διατροφή και τον επιβαρυμένο τρόπο ζωής. Η αποτοξίνωση αποτελεί ιδανική λύση όταν εφαρμόζεται 2 φορές το χρόνο τουλάχιστον (εξαρτάται το είδος αποτοξίνωσης) και επιφέρει ευεξία, υγεία και ισορροπία στον οργανισμό.  Προτείνεται η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών για διάστημα 14 ημερών

Συγκεκριμένα:

 • Φρούτα & Λαχανικά
 • Όσπρια
 • Ξηροί Καρποί
 • Χυμοί & Smoothies με Dr Angel’s Holistic Elixir 4 Health
 • Κατανάλωση φυσικού αλατιού
 • Αποφυγή Κρέατος &Ψαριών
 • Αποφυγή Γαλακτοκομικών
 • Αποφυγή Αυγών
 • Αποφυγή Ζάχαρης και Αλάτι εμπορίου
 • Αποφυγή καφέ & τσιγάρου
 • Συχνά ζεστά ροφήματα με Dr Angel’s Detox Tea
 • Σταδιακή είσοδος και έξοδος από την αποτοξίνωση (+-3 ημέρες)

Νηστειοθεραπεία

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η τοξικότητα του οργανισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ασθένειας. Συμφωνα με τις νέες μελέτες, η νηστειοθεραπεία αποκαθιστά την ισορροπία του οργανισμού μέσω της αυτοφαγίας, δηλαδή μέσω της παραγωγής κυττάρων στον οργανισμό που «τρώνε» τα «ατελή κύτταρα» και τις τοξίνες του οργανισμού. Αυτά εμφανίζονται στον οργανισμό μετά από 14 με 16 ώρες νηστείας και ξηρασίας, οπότε η νηστειοθεραπεία αυτό το διάστημα θεωρείται κομβικής σημασίας για την διατήρηση της υγείας μας.

 

Φρουτοφαγία

Η διατροφή αποτελεί τη βάση της υγείας μας και όπως είναι ευρέος γνωστό, το πεπτικό μας συστημα είναι ο εγκέφαλος όλου του οργανισμού. Πόσες φορές φάγατε κάτι και μετά δε νιώθατε καλά; Παρατηρείστε για λίγες ημέρες πως αισθάνεσαι μετά από 10-15 λεπτά από το φαγητό και θα κατανοήσετε καλύτερα αυτή την έννοια. Η κατανάλωση φρούτων λοιπόν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την ενίσχυση του οργανισμού. Επιλέξτε ένα διάστημα σε συνδυασμό με την αποτοξίνωση να καταναλώνεται σταφύλια, μούρα, πεπόνια, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και υπέροχα smoothies με αυτά.

 

Αλκαλοποίηση

Η αλκαλοποίηση του οργανισμού θεωρείται ο Νο1 τρόπος ενίσχυσης του ανοσοποιητικού διότι βοηθάει στη θωράκιση της άμυνάς του. Ολιστικά μπορεί να επέλθει μέσω της διατροφής και των κατάλληλων σκευασμάτων για 3μηνη χρήση.  Προτείνεται η κατανάλωση 1 κουτ.γλυκού καθημερινά σε φυσικό χυμό φρούτων από το μείγμα Dr Angel’s Alkalising Blend

 

Βοτανοθεραπεία

Ζεστά ροφήματα παρατηρείται ότι εξουδετερώνουν μεγάλο μέρος του ιού λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Προτείνετε η κατανάλωση συχνών βοτανικών ροφημάτων από Dr Angel’s Anti-Virus Tea & Dr Angel’s Immune System Boosting Tea

 

Άσκηση Yoga

Η Yoga βοηθάει στη μείωση του stress στον οργανισμό σύμφωνα με νέες μελέτες στο Harvard University και ταυτόχρονα αυξάνει τη θερμοκρασία στον οργανισμό με αποτέλεσμα να δίνει ένα φυσικό «πυρετό» που εξουδετερώνει τους ιογενείς παράγοντες.

Σημαντικό:

Όσοι αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές προτείνεται να λάβετε τη γνώμη του ειδικού θεραπευτή ώστε να σας καθοδηγήσει σωστά και να σας υποστηρίξει σε αυτό το ταξίδι κάθαρσης. Πολλές φορές ο οργανισμός για να αποτοξινωθεί χρειάζεται να περάσει από κάποια στάδια που ο ειδικός θα σας εξηγήσει αναλυτικά.

Φυσικά, δε ξεχνάμε να ζητάμε πάντα τη γνώμη του θεράποντα ιατρού μας και σε καμία περίπτωση δε διακόπτουμε τη φαρμακευτική αγωγή ή αντικαθιστούμε τα φάρμακα που λαμβάνουμε χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Το άρθρο αυτό όπως και όλα τα γραφόμενα της ιστοσελίδας, δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν ιατρική οδηγία ή συμβουλή. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι καθαρά ενημερωτικός.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

Βιβλιογραφία

Contini, A. (2020). Virtual screening of an FDA approved drugs database on two COVID-19 coronavirus proteins.

 

Kim, J. M., Chung, Y. S., Jo, H. J., Lee, N. J., Kim, M. S., Woo, S. H., ... & Han, M. G. (2020). Identification of Coronavirus Isolated from a Patient in Korea with COVID-19. Osong Public Health and Research Perspectives11(1), 3.

   

Morse, R. (2012). The Detox Miracle Sourcebook: Raw Foods and Herbs for Complete Cellular Regeneration. SCB Distributors.

Velavan, T. P., & Meyer, C. G. (2020). The COVID‐19 epidemic. Tropical Medicine & International Health.

Finding Drugs And Developing Treatment Protocols For The Covid-19 Coronavirus - A Progress Report, Thailand Medical News  Feb 12, 2020

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!