ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Πώς να πετύχετε σωστή αποτρίχωση

Η αποτρίχωση ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο είναι ένα θέμα που ευλόγως μας απασχολεί. Σχεδόν στον ίδιο βαθμό που μας απασχολεί το σωματικό μας βάρος, καθώς είναι θέμα αισθητικό που κρίνει σε μεγάλο βαθμό πώς θα ντυθούμε και την εμφάνισή μας στην παραλία.

Εδώ θα δούμε κάποια βασικά στάδια που αφορούν την αποτρίχωση όπως την προετοιμασία του δέρματος και της τρίχας, καθώς και τη σωστή χρήση των υλικών.

Προετοιμασία

Το δέρμα μας πριν την αποτρίχωση, ανεξάρτητα από το σημείο, πρέπει να είναι στεγνό. Οι τρίχες απορροφούν υγρασία κι αυτό τις κάνει πιο μαλακές. Εμείς όμως τις θέλουμε στεγνές ώστε να μη σπάνε. Το αποτέλεσμα έτσι θα είναι σαφώς καλύτερο.

Της αποτρίχωσης θα πρέπει βέβαια να έχει προηγηθεί απολέπιση με scrub. Αυτό βοηθά ώστε να ξεκολλήσουν από το δέρμα ακόμα και οι μικρότερες τρίχες.

Γενικά όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές. Είναι πάντα προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για τη μέθοδο που ενδείκνυται, ιδιαίτερα εάν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στο δέρμα σας, όπως για παράδειγμα ακμή.

Αποτρίχωση

Ζεστό κερί. Αν πρόκειται για την πρώτη σας απόπειρα να κάνετε αποτρίχωση, θυμηθείτε να κρατάτε πάντα καλά τεντωμένο το δέρμα σας για καλύτερο αποτέλεσμα και σαφώς λιγότερο πόνο. Γρήγορα μάλιστα θα αντιληφθείτε ότι κάθε αποτρίχωση γίνεται λιγότερο ενοχλητική.

Η σπάτουλα ή το όποιο εργαλείο εφαρμογής του κεριού θα πρέπει να κρατιέται σε γωνία περίπου 45 μοιρών από την επιφάνεια του δέρματός σας, καθώς το απλώνετε στο δέρμα σας. Αυτό εξασφαλίζει πιο σωστή επικάλυψη.

Για αποτρίχωση στο πρόσωπο το κερί θα πρέπει να είναι λιγότερο ζεστό από ό,τι για το υπόλοιπο σώμα, γιατί η επιδερμίδα του προσώπου είναι αρκετά ευαίσθητη.

Ως γενικό κανόνα, είναι καλό να δοκιμάζετε σε κάποιο σημείο του σώματός σας τη θερμοκρασία του κεριού και ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

Κρύο κερί. Στην περίπτωση του κρύου κεριού φροντίζετε απλά να μαλακώνετε καλά κερί. Ανοίγετε έπειτα προσεκτικά και τις κολλάτε καλά στο δέρμα σας. Τραβάτε αντίθετα προς τη φορά των τριχών.

Αποτριχωτική κρέμα. Απλώνετε την κρέμα όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε και αποτριχώνεται το κάθε σημείο μόνο μία φορά. Έπειτα ξεπλένετε το δέρμα σας με άφθονο κρύο νερό, χωρίς τη χρήση σαπουνιού.

 

Φροντίδα μετά

Το δέρμα σας μετά την αποτρίχωση, ανεξάρτητα με ποιον τρόπο θα την κάνετε, είναι ευαίσθητο, ιδιαίτερα το πρώτο 24ωρο. Αρχικά, αμέσως μετά είναι καλό να προτιμήσετε ρούχα άνετα και φαρδιά για να αποφύγετε την τριβή με το ύφασμα. Καλό είναι επίσης να εκθέσετε το δέρμα σας στον ήλιο για τις πρώτες 12 ώρες, εάν όμως πρέπει οπωσδήποτε να βγείτε τότε χρησιμοποιήστε ένα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας για να αποφύγετε οποιονδήποτε ερεθισμό. Μετά την αποτρίχωση με κρέμα χρησιμοποιείστε γαλάκτωμα για την ενυδάτωση του δέρματός σας.

 

Ανάμεσα σε δύο αποτριχώσεις

Από αποτρίχωση σε αποτρίχωση είναι καλό να φροντίζουμε να κάνουμε απολεπίσεις. Αυτό εξασφαλίζει όχι μόνο ένα απαλό δέρμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι πιθανότητες να αναπτύσσονται τρίχες κάτω από την επιδερμίδα, ένα συχνό πρόβλημα της αποτρίχωσης.

Επίσης, στις περιοχές που έχετε αποτριχώσει χρησιμοποιείτε αντηλιακή λοσιόν με υψηλό δείκτη προστασίας.

Πόσο περιμένω για την επόμενη αποτρίχωση

Ιδανικά, το μήκος της τρίχας για την αποτρίχωση με κερί είναι τουλάχιστον 3 χιλιοστά. Στην περίπτωση που έχετε σκουρόχρωμες τρίχες και το μήκος αυτό σας προβληματίζει μπορείτε να ξεγελάσετε τα βλέμματα με μία αποχρωστική κρέμα που θα ανοίξει το χρώμα της τρίχας σας.

Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας, για κάθε προϊόν, ενώ σε περίπτωση κάποιας ευαισθησίας του δέρματος σας συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!