VEGAN ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

Vegan σοκολατένια τούρτα γενεθλίων

 

Τα γενέθλια είναι για όλους μία ιδιαίτερη μέρα. Κι αν για κάποιους μπορεί να πέφτει λίγο 'βαριά' η τούρτα από τα κεράκια που συσσωρεύονται, ας εστιάσουν στο γλυκό, κι ας καθιερώσουν ένα ωραιότατο ερωτηματικό (?) στη θέση των κεριών...

Εν πάσει περιπτώσει, είτε τα γενέθλιά μας τα γιορτάζουμε δυνατά είτε όχι, την τούρτα τη θέλουμε πρωταγωνίστρια. Παρακάτω θα βρείτε μία συνταγή για vegan γούστα, η οποία από την όψη κιόλας θα πείσει και τον λιγότερο vegan της παρέας να την τιμήσει. 

Εάν τα γενέθλιά σας αργούν δοκιμάστε τη χωρίς κεράκι!

 

Σοκολατένια τούρτα με φυστικοβούτυρο

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 κούπες αλεύρι

2 κούπες ζάχαρη

3/4 της κούπας άγλυκο κακάο

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. μπέικιν

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κούπα vegan βούτυρο (λιωμένο) 

2 κ.σ. λιναρόσπορος σε σκόνη

1 κούπα γάλα αμυγδάλου

1 κ.γ. μηλόξυδο 

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κούπα στιγμιαίο καφέ

1 κούπα φυστικοβούτυρο

1 κούπα vegan βούτυρο (σε συμπαγή μορφή)

1/8 της κούπας σιρόπι αγαύης

 

Εκτέλεση 

- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.

- Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη σε μία λεκανίτσα το γάλα αμυγδάλου και το ξύδι, έως ότου γίνουν ενιαίο μείγμα. 

- Χωριστά, σε μία άλλη λεκανίτσα βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, τον καφέ και το λιναρόσπορο, και τα χτυπάμε για ανακατευτούν καλά. 

- Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.

- Προσθέστε τη ζάχαρη στο μείγμα του αλευριού

- Ρίξτε τα υγρά μείγματα στο στερεό και χτυπήστε με το μίξερ για να δέσουν καλά τα υλικά. 

- Όταν το μείγμα σας γίνει ομοιόμορφο και η ζάχαρη έχει λιώσει καλά, τοποθετήστε το σε ένα βαθύ ταψί, ή σε δύο ρηχά, ώστε να φτιάξετε δύο στρώσεις. 

- Χτυπήστε ελαφρά το σκεύος σας σε μία σκληρή επιφάνεια για να σπάσουν τυχόν φυσαλίδες που έχουν εγκλωβιστεί στο μείγμα σας.

- Ψήστε το για 40-50', στους 190°C. Δοκιμάστε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ για να σιγουρέψετε ότι έχει ψηθεί καλά. Εάν βγει καθαρό το μαχαίρι είναι έτοιμο!

- Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει

 

Για τη βουτυρόκρεμα

- Xτυπάμε στο μίξερ το φυστικοβούτυρο, το vegan βούτυρο το συμπαγές και το σιρόπι αγαύης, μέχρι όλα αυτά να μαλακώσουν και να γίνουν ένα όμορφο συμπαγές μείγμα. 

- Τοποθετήστε το στο ψυγείο 10-15' για να σφίξει

- Όταν το κέικ έχει κρυώσει το κόβετε οριζόντια ή χρησιμοποιείτε τις δύο επιφάνειες που έχετε ήδη ψήσει χωριστά. 

- Περιχύστε τη μισή ποσότητα της βουτυρόκρεμας στην κάτω επιφάνεια, βάλτε προσεκτικά τη δεύτερη στρώση κέικ και αλείψτε την υπόλοιπη στην βουτυρόκρεμα επάνω της. 

- Διακοσμήστε την τούρτα σας με σιρόπι σοκολάτας, κομμάτια φυστίκια, τρίμμα σοκολάτας ή με ό,τι άλλο σας φτιάχνει τη διάθεση!

 πηγή: doradaily.com

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!