ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Έξυπνες συμβουλές για μια πιο ισορροπημένη διατροφή!

Πώς να φτιάξετε τη διατροφή σας!

Μία μεγάλη πρόκληση της εποχής μας, που αφορά κυρίως τις δυτικές χώρες, είναι η καθιστική ζωή. Σε πάμπολλες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι ο καθιστικός τρόπος ζωής έχει συνδεθεί με τον αυξημένο κίνδυνο παρουσίασης διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων. 

Το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Υγείας και Διατροφής για το 2019, έρχεται να κάνει μία μικρή τομή. Εξέδωσε συστάσεις καλώντας τους πολίτες της χώρας κάθε δύο ώρες να σηκώνονται από την καρέκλα τους και να τρώνε μία χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς. Η πρόταση αυτή πρωτοτυπεί καλώντας τους Γάλλους να καταναλώνουν προϊόντα τοπικών παραγωγών, να τα επιλέγουν με κριτήριο την εποχή, καθώς και να είναι – αν είναι εφικτό – βιολογικά. Επισημαίνεται επίσης η ανάγκη να καταναλώνουν λιγότερο κρέας.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το κρέας οι πολίτες παροτρύνονται να μην καταναλώνουν περισσότερα από 500 γραμμάρια την εβδομάδα και να είναι κατά προτίμηση λευκό (κοτόπουλο, γαλοπούλα). Όσον αφορά τα αλλαντικά, σημειώνεται ότι δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 150 γραμμάρια (περίπου 3 φέτες ζαμπόν) την εβδομάδα.

Έμφαση δίνεται στην ανάγκη για ένταξη στη διατροφή οσπρίων, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ενώ η κατανάλωση πέντε φρούτων και λαχανικών ημερησίως παραμένει πάντα επίκαιρη.

Τέλος, οι ειδικοί συστήνουν, όπως κάθε φορά, τη μείωση του αλατιού αλλά και των γαλακτοκομικών προϊόντων (δύο μερίδες ημερησίως, αντί για τρεις που ίσχυε παλαιότερα).

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!