ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Ρεφλεξολογία και σωματική ισορροπία

 Η Ρεφλεξολογία είναι μία πανάρχαια φυσική επιστήμη, που ανήκει, μεθοδολογικά, στο ευρύτερο φάσμα των θεραπειών αφής.

Πρόκειται μάλιστα για μία από τις πρώτες μεθόδους που αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας και ανακούφισης από τον πόνο.

Φυσικά έρχεται και συμπληρωματικά αλλά και αυτοτελώς από τη συμβατική ιατρική να βοηθήσει στην αυτοθεραπεία του ανθρώπινου οργανισμού, μέσα από τη χαλάρωση και την εξισορρόπηση.

Η κύρια θεωρία της Ρεφλεξολογίας είναι η διαίρεση του ανθρώπινου σώματος σε δέκα κάθετες ζώνες. Ο ειδικός καλείται με εξειδικευμένους χειρισμούς να εργαστεί μέσα από αυτό το σύστημα ζωνών.

Ειδικότερα, χειρίζεται την ανακλαστική απεικόνιση του σώματος στα πόδια, τα χέρια, τα αυτιά, καθώς και σε πλήθος άλλων μικροσυστημάτων. Διεγείρει μεθοδικά και συστηματικά τα διαταραγμένα αντανακλαστικά σημεία με εξειδικευμένες πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνοντας τις θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος.

Με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση για χαλάρωση και εξισορρόπηση στον οργανισμό, με τελικό αποτέλεσμα την υγεία και αρμονία του. 

Η ιδιαιτερότητα της ρεφλεξολογίας έγκειται στο γεγονός ότι έχει ταυτόχρονα χαρακτηριστικά και επιστήμης και τέχνης. Εξετάζεται ως επιστήμη γιατί ασχολείται με την φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος, και τέχνη διότι η πρακτική της εφαρμογή έχει ως βασικό συστατικό της την ανθρώπινη δημιουργία. Ο ειδικός θα συνθέσει τις τεχνικές που εφαρμόζει, καθώς και τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα ενεργοποιήσει την ζητούμενη αυτοθεραπευτική δύναμή του οργανισμού.

Ασθένειες που μπορούν να βοηθηθούν συμπληρωματικά από τη Ρεφλεξολογία είναι, μεταξύ άλλων, οι οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, πονοκέφαλοι, το αυχενικό σύνδρομο, τα αρθριτικά, αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και η ιγμορίτιδα, η γαστρίτιδα ή η δυσκοιλιότητα.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!