Το Hygge κάνει τους Δανούς τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο!

Το Hygge κάνει τους Δανούς τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο!

Το hygge (προφέρεται χου-γκα) είναι η γλυκιά αντίληψη των Δανών και να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, χωρίς άγχος. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο και ούτε έχει κανόνες που πρέπει να εφαρμοστούν. Είναι απλά πράγματα που κάνουν ένα άνθρωπο να αποφορτίζεται, κυρίως είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργείς στο χώρο σου.

Για τους Δανούς «hygge» σημαίνει ζεστή ατμόσφαιρα, με φίλους τριγύρω από το τζάκι, με κεριά δίπλα ανταλλάσσοντας μελλοντικά σχέδια με τον σύντροφο, με μια κούπα καφέ στην πολυθρόνα διαβάζοντας το βιβλίο του αγαπημένου συγγραφέα. Το ιδανικό σκηνικό για στιγμές «hygge» δεν είναι σταθερό, αλλάζει με την διάθεση και με τις όμορφες στιγμές που κρύβει η απλότητα.

Πολλοί λένε ότι «hygge» σημαίνει ότι έχει την τέχνη να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής, να ζεσταίνεις την παρέα σου με συναισθήματα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας. Μην ψάχνεις όμως για κανόνες, το «hygge» πάνω απ’ όλα δεν θέλει άγχος, ούτε πίεση για την δημιουργία όρων και προϋποθέσεων.

Καλέστε φίλους στο σπίτι, ανάψτε κεράκια και δημιουργήστε μια χαλαρή και ήρεμη ατμόσφαιρα, μοιράζεστε το φαγητό με τους στενούς σας φίλους γεμάτοι χαρά. Αυτό είναι «hygge».

Η καλύτερη συμβουλή είναι να ακολουθήσει ο καθένας την δημιουργικότητά του για ένα ευχάριστο περιβάλλον το χώρου του, ακόμα και μια γωνιά με κεριά μπορεί να το πετύχει. Ετοιμάστε δείπνο ή μπουκιές και καλέστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα για ένα ποτήρι κρασί.

Μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις είναι δυνατόν να αλλάξουν την διάθεση των ανθρώπων. Πάνω από όλα χαρίστε στον εαυτό σας στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας απολαμβάνοντας και τις μοναχικές σας στιγμές με αγαπημένη μουσική.

Για του Δανούς το «hygge» είναι μια επιτυχημένη συνταγή ευτυχίας, γιατί όχι και σε σένα.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!