ANAKAΛΥΨΤΕ ΤΟ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το γανόδερμα μέσα από ειδικά ροφήματα

Δέκα λόγοι για να καταναλώνουμε γανόδερμα

Γανόδερμα το λαμπερό (Ganoderma lucidum), ο λευκός βασιδιομύκητας που ανήκει στην οικογένεια των μυκήτων Polyporacea. Το όνομά του ίσως να μην είναι ιδιαίτερα κολακευτικό, δεν είναι όμως τίποτα περισσότερο από την περιγραφή της όψης του.

Προκύπτει από το ελληνικό «γανός» που σημαίνει γυαλισμένος και τη λέξη «δέρμα».

Το γανόδερμα ανήκει στα πιο ευρέως μελετημένα μανιτάρια, ενώ εδώ και 2000 χρόνια αξιοποιείται ποικιλοτρόπως από τους κατοίκους διαφόρων ασιατικών χωρών, με την Κίνα και την Ιαπωνία ανάμεσά τους.

Οι ιδιότητές του το καθιστούν ένα σπουδαίο μανιτάρι στην ευρύτερη οικογένεια των μυκήτων. Σας παραθέτουμε δέκα από σημαντικότερες, καθώς και τρία ιδιαίτερα προϊόντα που χρησιμοποιούν ως βάση τους το εν λόγω μανιτάρι.

 • Καρκίνος – Περιέχει περισσότερους από 154 τύπους αντιοξειδωτικών και περιέχει β-γλουτάνη, lentinan (πολυσακχαρίτης), οργανικό γερμάνιο τα οποία σε κοινή δράση αποτελούν ένα σημαντικό όπλο κατά του καρκίνου.

 • Ασθένειες καρδιάς – Το μανιτάρι μας περιέχει αδενοσίνη και τριπερπένια τα οποία επιδρούν στον έλεγχο της κυκλοφορίας του αίματος, στη μείωση λιπιδίων στο αίμα, ενώ εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση.

 • Αντιγήρανση – Τα αντιοξειδωτικά του στοιχεία, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή και η βιταμίνη C, έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες, ενώ το οργανικό γερμάνιο βοηθά στην οξυγόνωση. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί έναν φυσικό τρόπο ενάντια στη γήρανση.

 • Ενέργεια – Το οργανικό γερμάνιο είναι επίσης το καλύτερο συστατικό για την οξυγόνωση των κυττάρων, βοηθώντας σώμα και μυαλό.

 • Αλλεργίες – Η παρουσία των τριπερπενίων και η αντισταμινική δράση του γανοδερικού οξέος δρουν κατά των αλλεργιών. Η συστηματική κατανάλωση βοηθά στις αλλεργίες.

 • Άγχος – Οι διαδραστικές ιδιότητες των συστατικών του επιτρέπουν τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος και βοηθούν στη μείωση του άγχους, σοβαρού παράγοντα κινδύνου σοβαρών ασθενειών στις μέρες μας.

 • Ημικρανίες - Όπως τα συστατικά του ηρεμούν το νευρικό σύστημα, ομοίως ελέγχουν τους πόνους και τις φλεγμονές, γεγονός που βοηθάει ιδιαίτερα στη μάχη κατά της ημικρανίας.

 • Ανοσοποίηση – Οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή, η β-γλουτάνη και η λεντινάνη βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ενάντια στις μολύνσεις.

 • Γρίπη & κρυολογήματα – Τα ανοσοτροποποιητικά συστατικά του βοηθούν στην ενίσχυση των αμυνών του οργανισμού μας.

 • Άσθμα – Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του γερμάνιου, των τριτερπενίων επιτρέπουν την χαλάρωση των μυών που υποστηρίζουν τους βρογχικούς σωλήνες ελαττώνοντας την δριμύτητα από το άσθμα. 

   

Ας δούμε κάποια προϊόντα με γανόδερμα.

Πράσινο τσάι με γανόδερμα

Το DXN Reishi Gano Tea δεν είναι απλά ένα τσάι. Αναμειγμένο με υψηλής ποιότητας σκόνη Reishi Gano, βελτιώνει την υγεία σας καθώς το πίνετε τακτικά. Το DXN Reishi Gano Tea, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές και αρώματα.

DXN Cappuccino Coffee με γανόδερμα

Το DXN Cappuccino μια μοναδική και υπέροχη γεύση για κάθε στιγμή. Η DXN έχει δημιουργήσει ένα νέο καταπληκτικό ρόφημα το οποίο περιέχει μια από τις καλύτερες ποικιλίες καφέ, εκχύλισμα από Ganoderma Lucidum και ένα ελαφρύ στρώμα κρέμας που συμπληρώνει την γευστική πανδαισία. 

Σοκολάτα με γανόδερμα

Το DXN Cocozhi είναι μία ειδική σύνθεση με το καλύτερο κακάο και εκχύλισμα Ganoderma Lucidum , την ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και σκόνη από αποβουτυρωμένο γάλα. Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!