ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;

Εχινάκεια, αλλά ποια να διαλέξω;

Επιλέξαμε να μιλήσουμε για την εχινάκεια μιας και πρόκειται για ένα από τα βότανα του οποίου οι ευεργετικές ιδιότητες συνδέονται με ένα ιδιαίτερα συχνό σύμπτωμα του χειμώνα, το κρυολόγημα. Σίγουρα δεν πρόκειται για το μοναδικό σχετικό βότανο. Ο λόγος που εστιάζουμε σ’ αυτό είναι κυρίως για να διευρύνουμε λίγο το εύρος των κριτηρίων γύρω από τα σκευάσματα του προϊόντος αυτού. 

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εχινάκεια συμβάλλει στη μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος. Ανακουφίζει από διάφορα συμπτώματα όπως ο βήχας, ο πονόλαιμος, ο πυρετός. Συστήνεται μάλιστα και προληπτικά καθώς θεωρείται ένα ασφαλές φυσικό προϊόν με ανοσοενισχυτικές ιδιότητες.

Ωστόσο, ένα από τα ενδιαφέροντα θέματα που προκύπτουν από έρευνες γύρω από το φυτό αφορά τη διαβάθμιση στην επίδραση του προϊόντος εχινάκειας, ανάλογα με το ποια ποικιλία του φυτού χρησιμοποιείται (υπάρχουν τρεις), ποιο μέρος του φυτού (ρίζα, φύλλωμα ή και τα δύο), ποια μέθοδος παρασκευής του σκευάσματος χρησιμοποιείται, καθώς και τι άλλα βότανα μπορεί να έχουν προστεθεί. Με άλλα λόγια, η επίδραση του φυτού στον οργανισμό δεν μπορεί να εξεταστεί ως ενιαία, αφού προϊόν με προϊόν μπορεί να διαφέρει αρκετά.

Τα δείγματα εμπορικής εχινάκειας και τα προϊόντα εχινάκειας που διατίθενται στο εμπόριο μπορεί να περιέχουν ένα ή περισσότερα από τα τρία είδη και η ανάλυση των δειγμάτων πρώτων υλών και προϊόντων έχει δείξει ότι μερικά μάλιστα, ενδέχεται να μην πληρούν τα αναγνωρισμένα πρότυπα για τη φαρμακευτική ποιότητα.

Με τι κριτήρια καλούμαστε λοιπόν να επιλέξουμε ένα προϊόν, του οποίου οι ευεργετικές ιδιότητες είναι αναμφισβήτητες;

Παρακάτω θα βρείτε την προτασή μου για το προιόν:

https://www.altandshop.gr/proion/natures_gold_exinakeia/

 

 

 

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!