ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΟΥ!

Βάλε την τεχνολογία (και) στην εξάσκηση σου!

Υπάρχουν εφαρμογές (applications ή apps) για όλα. Παιχνίδι, διασκέδαση, ενημέρωση, διατροφή, είναι κάποια από αυτά τα θέματα. Δεν θα ήταν δυνατόν λοιπόν οι εταιρίες σχετικών ενδιαφερόντων να μην κάλυπταν και το κομμάτι της άσκησης. Είτε μιλάμε για τρέξιμο, ποδηλασία, είτε για απλή πεζοπορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν δεκάδες εφαρμογές που να ταιριάζουν στα γούστα τους, αλλά και στις ανάγκες τους.

Τι μπορεί να πετύχει κάποιος λοιπόν κατεβάζοντας μία τέτοια εφαρμογή στο κινητό του;  

 Πέρα από την καταγραφή της ταχύτητας ή της απόστασης που διανύεται από τον χρήστη, την αρχειοθέτηση σχετικών στοιχείων και τη χαρτογράφηση των διαδρομών, δίνονται πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Προσαρμοσμένη στα κάθε φορά διαφορετικά δεδομένα του χρήστη, η εφαρμογή μπορεί να σου προτείνει διαδρομές δημοφιλείς πλησίον σου. Μέσα από τεράστιες βάσεις δεδομένων (database) που περιλαμβάνουν εκατομμύρια τοπικές διαδρομές παγκοσμίως, ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει και κάτι νέο για τα δικά του δεδομένα.

Επιπλέον, διαθέτουν ενσωματωμένες οδηγίες – προγράμματα εκγύμνασης όπως θα σας παρείχε ένα γυμναστήριο. Ακόμα και να ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά, δεν έχετε τίποτα να χάσετε εάν το δοκιμάσετε, δεδομένου ότι πρόκειται για εφαρμογές εντελώς δωρεάν ή μικρού κόστους.

Από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με τον αμερικάνικο ιστότοπο tomsguide.com, είναι οι ακόλουθες:

PEAR Personal Fitness Coach (Free)

Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει στους χρήστες μία μεγάλη γκάμα από καθοδηγούμενα προγράμματα, ανάλογα με το επίπεδο, ενώ συμβαδίζει και με σχετικές συσκευές (devices) που επιτρέπουν την καλύτερη παρακολούθηση της απόδοσης.

Map My Fitness (Free)

Περιλαμβάνει περισσότερα από 600 διαφορετικά προγράμματα εκγύμνασης και συμβαδίζει με περισσότερες από 400 (!) συσκευές, ώστε να δίνει στον χρήστη μία σαφή και πλήρη εικόνα της απόδοσής του. Σώζει πληροφορίες του ρυθμού, της απόστασης και των θερμίδων που καίγονται.

Workout Trainer (Free)

Με δυνατότητα χιλιάδων εξατομικευμένων προγραμμάτων, καλύπτει αυτούς που γυμνάζονται για να δυναμώσουν τους μύες τους, αλλά κι αυτούς που απλά θέλουν να κάψουν θερμίδες. Δικτυώνει τον χρήστη με κοινότητες (communities) αντίστοιχων ενδιαφερόντων, ενώ μία μίνιμουμ συνδρομή ο χρήστης αποκτάει πρόσβαση σε σχετικά βίντεο, επιπλέον προγράμματα κι όλα αυτά χωρίς διαφημίσεις.

Nike + Training Club (Free)

Έχει σχεδιαστεί και λανσάρεται από επαγγελματίες αθλητές και διάσημους γενικά. Τα προγράμματά του εστιάζουν στην ενδυνάμωση, την αντοχή και την κίνηση, ενώ παρέχονται τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Στοιχείο της λειτουργίας του που το κάνει να ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, είναι η εστίασή του στις ηχητικές εντολές, παρά στην εικόνα.

 

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!