ΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ ΜΑΣ

Το χρώμα, τα τσάκρα και η ντουλάπα μας

 Κάθε χρώμα προκαλεί μία ξεχωριστή δόνηση επηρεάζοντας όχι μόνο την πνευματική και ψυχική κατάσταση μας κατάσταση, αλλά, πιστεύεται, και την φυσική μας.

Ερευνητές της χρωματοθεραπείας επισημαίνουν ότι το χρωματικό μας περιβάλλον στο σπίτι και γενικά στην καθημερινότητά μας έχει μεγάλη σημασία.

Μάλιστα, την σημαντικότερη δόνηση για τον κάθε οργανισμό ασκεί το φως του ήλιου, που δίνει και τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου, τα οποία αντιστοιχούν και στα επτά τσάκρα του σώματος, κατά τον ινδουισμό.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν όταν θέλουμε να τονώσουμε την ενέργειά μας σε ένα τσάκρα;

Το χρώμα που χαρακτηρίζει το κάθε τσάκρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, φορώντας ένα αντίστοιχου χρώματος ρούχο.  Τα ρούχα επηρεάζουν τη διάθεση μας, το μυαλό μας και τελικά την ενέργεια μας.

 

 

 

Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορούν τα χρώματα που επιλέγουμε στα ρούχα μας, να επιδράσουν στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

  • Εάν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τις πέντε αισθήσεις, επιλέγουμε το κόκκινο. Είναι ένα χρώμα που διώχνει τη νωθρότητα και δημιουργεί διάθεση για δράση και επικοινωνία. Αυξάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα στον άντρα, τον καρδιακό ρυθμό, και τονώνει το κυκλοφορικό.
  • Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που ανακινεί την υπάρχουσα ενέργεια και τον φυσικό δυναμισμό. Βοηθά ενάντια στην κόπωση και βελτιώνει την ψυχική διάθεση και τον αυτοέλεγχο.
  • Για να διεγείρετε τη μνήμη σας και τις νοητικές σας λειτουργίες επιλέξτε το κίτρινο. Είναι το χρώμα που καταπολεμά τη μελαγχολία και βοηθά για αυτογνωσία και αυτοκριτική.
  • Το πράσινο μας βοηθάει στην εκδήλωση των συναισθημάτων, ενώ ενεργοποιεί την ανάπλαση μυών και ιστών. Είναι ένα χρώμα που συνδέεται με την αρμονία στο σώμα και στο πνεύμα.
  • Για χαλάρωση και ηρεμία επιλέγουμε το γαλάζιο. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και διευκολύνει την ικανότητα λήψης αποφάσεων.
  • Το λουλακί είναι το χρώμα που μας βοηθάει να καθαρίσουμε τον νου. Εξουδετερώνει τις αρνητικές σκέψεις, εκμηδενίζει τον φόβο και αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα.
  • Το μοβ διεγείρει το νευρικό μας σύστημα, αυξάνει την ψυχική ωριμότητα και την ικανότητα για διαλογισμό και δημιουργεί τη διάθεση για κοινωνικότητα.
  • Το ιώδες-μενεξεδί βοηθάει την όραση και την ακοή, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα και εξισορροπεί τα ψυχολογικά προβλήματα.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!