ΡΕΙΚΙ, Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ

Ρέικι, η ιαπωνική τεχνική της αρμονίας

Πολλές φορές ακούμε ή διαβάζουμε για κάποια θέματα, αλλά σπάνια μπαίνουμε σε βάθος να μελετήσουμε έστω ορισμένα απ’ αυτά. Αξίζει όμως σίγουρα να αφιερώνουμε χρόνο σε κάτι που μπορεί να μας βελτιώσει τη ζωή.

Πολλές φορές ακούμε ή διαβάζουμε για κάποια θέματα, αλλά σπάνια μπαίνουμε σε βάθος να μελετήσουμε έστω ορισμένα απ’ αυτά. Αξίζει όμως σίγουρα να αφιερώνουμε χρόνο σε κάτι που μπορεί να μας βελτιώσει τη ζωή.

Στο άρθρο λοιπόν αυτό θα ασχοληθούμε με το «Ρέικι», μία ιαπωνική τεχνική η οποία στην ουσία συμβάλει στη μείωση του στρες και τη χαλάρωση, αλλά προωθεί παράλληλα και την θεραπεία και επούλωση. Ας δούμε μαζί γιατί έγινε γνωστή αυτή η τεχνική κι έξω από τα σύνορα της γεωγραφικά μικρής Ιαπωνίας.

Αρχικά, για τη λέξη Ρέικι. Αποτελείται από τη σύνθεση δύο λέξεων, του «ρέι» που είναι η ιερή θεραπευτική ενέργεια που έρχεται από τα ανώτερα πνευματικά επίπεδα, και του «κι» που είναι η ενέργεια που υπάρχει παντού και διαρρέει σε κάθε ζωντανό οργανισμό.

Η τεχνική του Ρέικι καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες, ισορροπεί τα ενεργειακά κέντρα, επιτυγχάνοντας την αρμονία μεταξύ νου, σώματος και πνεύματος. Όταν διαρρέει σώμα η ενέργεια Ρέικι, διεγείρει την ικανότητα του οργανισμού για αυτοθεραπεία, καθαρίζοντας τα συναισθήματα και νοητικά μπλοκαρίσματα.

Η γαλήνη και η αγάπη που μας παρέχει η ενέργεια Ρέικι μας συντονίζει με την συμπαντική αγάπη. Έτσι απομακρυνόμαστε από αρνητικά πρότυπα και συμπεριφορές που αποτελούν εμπόδια στο δρόμο μας.

Τα συμπτώματα μιας αρρώστιας προέρχονται κάποιες φορές από το άγχος, το φόβο και το στρες της καθημερινότητας.  Τα συναισθήματα που σχετίζονται με αυτές τις καταστάσεις και τα νοητικά μπλοκαρίσματα που προκαλούνται, εάν δεν θεραπευτούν από εμάς του ίδιους σε πρώτη φάση, σίγουρα εξαντλούν τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού μας.

Η ενέργεια Ρέικι συνεπώς φροντίζει με αγάπη και σοφία να μας περιβάλλει με τη θεραπευτική της δύναμη και να μας τονώσει πάλι το ενδιαφέρον για τις αξίες της ζωής μας.

 

Είναι μία απλή και φυσική μέθοδος πνευματικής ίασης και αυτοβελτίωσης. Ασκεί άφοβα ευεργετική επίδραση σε κάθε περίπτωση. Λειτουργεί επίσης σε συνδυασμός με όλες τις άλλες ιατρικές ή θεραπευτικές τεχνικές για ανακούφιση από παρενέργειες ή την προώθηση ανάκαμψη του οργανισμού μας.

Η τεχνική Ρέικι δε διδάσκεται με τη συνήθη έννοια. Ουσιαστικά μεταφέρεται στον φοιτητή κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος. Σχετίζεται με την κατάσταση «συντονισμού» που δίνεται από τον δάσκαλο και επιτρέπει στον μαθητή να γίνει αγωγός και να βιώσει την απεριόριστη προσφορά της ενεργειακής δύναμης της ζωής για τη βελτίωση της υγείας του και την ποιότητας ζωής του.

Αξίζει να αντιληφθούμε ότι η χρήση του Ρέικι δεν εξαρτάται από την πνευματική ικανότητα ενός ατόμου ή την πνευματική του ανάπτυξη. Είναι διαθέσιμη σε όλους, ανεξάρτητα από ηλικία ή υπόβαθρο.

Δεν πρόκειται για θρησκεία. Δεν έχει δόγμα, και δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να πιστέψουμε για να μάθουμε, επί της ουσίας, να χρησιμοποιούμε Ρέικι. Στην πραγματικότητα, το Reiki δεν εξαρτάται από την πεποίθηση αλλά λειτουργεί είτε πιστεύετε σ’ αυτήν είτε όχι.

Βοηθάει όμως στο να ζούμε αρμονικά. Ο Mikao Usui, ο ιδρυτής του συστήματος Ρέικι της φυσικής θεραπείας, υπογραμμίζει ότι αποτελεί μία πρακτική ορισμένων απλών ηθικών αξιών, οι οποίες ιδανικά βοηθούν στην προώθηση της ειρήνης και της αρμονίας, καταστάσεις επιθυμητές για όλους του ανθρώπους και τους πολιτισμούς.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!