ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΖΙ; ΠΑΡΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ

Πρώτες διακοπές μαζί; Πάρε τα μέτρα σου!

Οι διακοπές έχουμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο μας, απαιτούν έναν ιδιαίτερο χειρισμό προκειμένου να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Εάν έχετε ξαναταξιδέψει, ξανασυζήσει και ξαναπάει διακοπές μαζί με τον ή την σύντροφό σας γενικότερα, τότε η πρόκληση είναι σίγουρα μικρότερη.

Εάν όμως η σχέση είναι πρόσφατη και η περίοδος των διακοπών πλησιάζει και υπάρχει μία από κοινού θέληση να τις περάσετε μαζί, διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω συμβουλές για να προστατέψετε το εαυτό σας και τη σχέση σας.

Πριν τρέξεις, μάθε πρώτα να περπατάς

 

Απόσταση. Μπορεί η διάθεση να είναι ανεβασμένη, ακόμα και η δυνατότητα για πολυήμερες διακοπές υπαρκτή, όμως καλό είναι να επιχειρήσετε κάτι απλό. Δηλαδή, βγάλτε εξ αρχής από το πλάνο το ταξίδι δύο εβδομάδων που πάντα θέλατε να κάνετε στην Ταϊλάνδη. Το πρώτο βήμα είναι καλό να περιλαμβάνει διακοπές σε κάπως κοντινή απόσταση, με έναν απλό σχεδιασμό και χωρίς πολλές απαιτήσεις ανταποκρίσεων ή αλλαγές μεταφορικών μέσων. Ακόμα και μία άλλη ευρωπαϊκή πόλη με μία απευθείας πτήση είναι ΟΚ. Για ακόμα ασφαλέστερα, μπορείτε να επιλέξετε προορισμό εντός των συνόρων.

 

Διάρκεια. Η πρώτη επαφή τέτοιου τύπου είναι πάντα γεμάτη καλές ή λιγότερο καλές εκπλήξεις, συνεπώς, είναι καλό να πάρουμε τα μέτρα μας ώστε το κάδρο των διακοπών μας να μην επιβαρύνει καμιά δύσκολη συγκυρία. Γι’ αυτό είναι καλό οι διακοπές μας να είναι σχετικά σύντομες για να μην κουραστεί κανείς από τους δύο από την πολυήμερη επαφή χωρίς διάλειμμα.

 

Προσδοκίες. Μπορεί η ιδέα ενός ταξιδιού έκπληξη να είναι δελεαστική, αλλά είναι σίγουρα μία κακή επιλογή όταν ακόμα δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα γούστα του άλλου μας μισού. Με άλλα λόγια, μπορεί εμάς να μας ιντριγκάρει ένα πενταήμερο διακοπών στην κοσμοπολίτικη και θορυβώδη Ίο, όμως η άλλη μεριά μπορεί να αποζητά μία ήρεμη Ιθάκη. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι οι υποχωρήσεις πρέπει να γίνουν μόνο από τη μία πλευρά. Στόχος είναι να περάσετε και οι δυο καλά συνεπώς βάλτε κάτω αγαπημένους προορισμούς και πάρτε από κοινού την απόφαση.

 

Πρόγραμμα. Όταν λέμε να υπάρχει ένας καλός σχεδιασμός δεν εννοούμε να επισκεφτούμε όποιο μουσείο, αρχαιολογικό χώρο ή γκαλερί υπάρχει, βάσει προγράμματος... Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σκοπός των διακοπών μας είναι να περάσουμε όμορφα, χαλαρά και να μάθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, σε ένα όμορφο περιβάλλον. Το κομμάτι του σχεδιασμού αφορά περισσότερο πρακτικά θέματα του ταξιδιού, των εξόδων, του μέσου μεταφοράς. Τα υπόλοιπα είναι προτιμότερο να επιλέγονται πιο αυθόρμητα και χαλαρά.

 

Έξοδα. Τα χρήματα μπορεί εύκολα να γίνουν αφορμή για παρεξήγηση, ιδιαίτερα αν δεν έχουμε λύσει ή, με έναν τρόπο, υπονοήσει πώς θα πληρώνονται οι κοινοί λογαριασμοί. Θα πηγαίνουν μισά-μισά, θα πληρώνετε εναλλάξ τα γεύματα και τα ποτά ή ο καθένας τα δικά του; Σίγουρα πάρτε μαζί σας περισσότερα χρήματα από όσα εκτιμάτε ότι θα ξοδέψετε, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Επίσης, εξ αρχής είναι καλό να υπάρχει μία κοινή συνισταμένη στο budget. Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει πρόβλημα εάν ο ένας υπολογίζει να τρώει μεσημέρι βράδυ σε εστιατόριο ή ταβέρνα και ο άλλος ποντάρει στο fast food. 

Ο μόνος τρόπος να αποφύγετε μία τέτοια τριβή είναι να είστε απόλυτα ειλικρινής από τον προγραμματισμό ακόμα του ταξιδιού. Το πορτοφόλι του καθενός πρέπει να είναι απολύτως σεβαστό, κι αν οι όποιες οικονομικές δυσκολίες είναι ένα εμπόδιο για το επίπεδο των διακοπών σας, πρέπει να υπάρχει κατανόηση από την άλλη μεριά σ’ αυτό.

 

Διάθεση. Μπορεί στο μυαλό σας να έχετε σχεδιάσει ένα ονειρικό ταξίδι, κάπου σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου ή σε κάποια γωνιά της Μεσσηνίας. Όμως τα αναπάντεχα είναι κι αυτά στο πρόγραμμα. Μπορεί να ξεχάσετε το κινητό σας στην άλλη άκρη της πόλης, να χαλάσει το αμάξι σας ή να έχετε ένα θορυβώδες ζευγάρι στο διπλανό δωμάτιο. Είναι δύσκολο, αλλά είναι αναγκαίο τέτοιου είδους πράγματα να τα διαχειριζόμαστε με χιούμορ και ψυχραιμία. Αυτά τα αναπάντεχα είναι που πολλές φορές αφήνουν μία ευχάριστη νότα στο τέλος των διακοπών!

 

Γιατί, μην ξεχνάτε, διακοπές πάμε για να περάσουμε καλά, ότι και να περιλαμβάνει αυτό το ‘καλά’ για τον καθένα.

πηγή: /www.eharmony.co.uk, www.bustle.com 

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!