Υποφέρετε από χρόνιους πόνους; Οστεοπαθητική είναι η λύση

Οστεοπαθητική: Μια ολιστική επιστήμη για την ανακούφιση από τον πόνο

Εάν υπάρχει κάτι που μας υπενθυμίζει έντονα τη θνητότητα μας, αυτό είναι ο πόνος, η πιο δυσάρεστη και ενοχλητική κατάσταση που μπορεί να βιώσει (από σωματικής άποψης) ένας άνθρωπος.

Ασφαλώς, ο πόνος είναι χρήσιμος για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς μας προφυλάσσει από επικίνδυνες καταστάσεις. Χωρίς αυτόν, για παράδειγμα, δεν θα στρέφαμε το δάχτυλο μακριά από τη φωτιά και θα καιγόμασταν.

Επίσης, ο πόνος είναι  ένας  «συναγερμός» που χτυπάει για να υποδηλώσει  ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα μας και πρέπει να το διορθώσουμε.

Όμως, όσο χρήσιμος και αν είναι ο πόνος από βιολογικής άποψης, δεν παύει να είναι μια υπόμνηση της τρωτότητας μας,  μια αφόρητη κατάσταση.  Ιδίως ο χρόνιος πόνος, επηρεάζει δραματικά την ποιότητα ζωής κάθε ανθρώπου, ενώ τις περισσότερες φορές είναι η βασική αιτία για την χορήγηση φαρμάκων που έχουν σοβαρές παρενέργειες μακροπρόθεσμα.

Πριν βιαστείτε να πείτε ότι ο πόνος είναι ένα αναγκαίο κακό που δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό, καλό θα είναι να μάθετε για την οστεοπαθητική, μια επιστήμη που βασίζεται στα «μαγικά» χέρια του ειδικού.

 

Τι είναι η οστεοπαθητική

Η οστεοπαθητική είναι μια εναλλακτική ολιστική επιστήμη που προσπαθεί να ανακουφίσει ή  να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα που προκαλούν πόνο, χωρίς να χρησιμοποιεί μηχανήματα, παρά μόνο τα χέρια του οστεοπαθητικού.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος , δηλαδή για μυϊκούς πόνους, πόνους στην μέση και στον αυχένα, αρθριτικά, τενοντίτιδες, κ.λπ.

Ωστόσο, μπορεί να προσφέρει βοήθεια και σε άλλου είδους πόνους όπως οι πονοκέφαλοι για παράδειγμα, οι γυναικολογικοί πόνοι και οι πόνοι που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα (π.χ. σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου).

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η οστεοπαθητική έχει αποτελέσματα σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις καταστάσεις, υπό την προϋπόθεση  ότι ο οστεοπαθητικός έχει ενημερωθεί επακριβώς για την κατάσταση του ασθενούς, γιατί υπάρχουν τεχνικές που είναι απαγορευμένες για κάποια προβλήματα υγείας.

Για παράδειγμα, μια εγκυμονούσα για την οποία είναι απαγορευτικά τα φάρμακα, θα μπορούσε να ανακουφιστεί από πόνους στη μέση.

 

Πώς εφαρμόζεται

Ο οστεοπαθητικός αρχικά ενημερώνεται για την κατάσταση του ασθενούς, παίρνει το ιστορικό του και του ζητάει όλες τις εξετάσεις  που έχει κάνει.

Στη συνέχεια εξετάζει ο ίδιος τον ασθενή, ψηλαφώντας τον, ελέγχοντας διάφορα σημεία του σώματος, του, βάζοντας τον να κάνει κάποιες κινήσεις, κ.λπ.

Αφού έχει σχηματίσει μια ακριβή εικόνα, ο οστεοπαθητικός αναλαμβάνει δράση, χρησιμοποιώντας μια σειρά τεχνικές που βασίζονται στην χρησιμοποίηση των χεριών του. Έτσι, μπορεί να κάνει μαλάξεις , ανατάξεις, μασάζ, κ.α. είτε στην περιοχή που πονάει είτε σε άλλα σημεία που ενισχύουν την παροχή αίματος.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η οστεοπαθητική δεν είναι φυσικοθεραπεία ή μασάζ.  Βασική αρχή της οστεοπαθητικής είναι  ότι η ευημερία ενός ατόμου εξαρτάται από την σωστή λειτουργία των οστών, των μυών, των συνδέσμων και του συνδετικού ιστού.

Δηλαδή, προσπαθεί να διορθώσει προβλήματα που σχετίζονται με τη δομή του σώματος,  τα οποία επηρεάζουν διάφορα μέρη του σώματος. Χρησιμοποιώντας τεχνικές «απελευθέρωσης», συμβάλλει στον απεγκλωβισμό των μυών, συνδέσμων, αρθρώσεων, σπλάχνων που παρεμποδίζουν την καλή λειτουργία των υγρών του σώματος (αίμα, λεμφικό υγρό κ.λπ)

 «Πατέρας»  της οστεοπαθητικής θεωρείται ο  Αμερικανός γιατρός Andrew Taylor Still (1828 – 1917), ο οποίος μετά από μακροχρόνιες έρευνες του σώματος ίδρυσε την οστεοπαθητική. Από τότε, βέβαια, η επιστήμη αυτή έχει εξελιχθεί.

 

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος οστεοπαθητικός

Ο οστεοπαθητικός θα πρέπει να έχει εξειδικευτεί σε αυτή την τεχνική και να παρακολουθεί σεμινάρια για να μπορεί να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στα νεώτερα δεδομένα.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  του Κέντρου Δία Βίου Μάθησης «ΟΛΟΝ by All4Therapy», είναι ένα επαγγελματικό πρόγραμμα που οδηγεί στην κατάκτηση των γενικών και εξειδικευμένων γνώσεων Οστεοπαθητικής που χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος για να εργαστεί άμεσα και με επάρκεια στον κλάδο της Υγείας και της Ευεξίας ως Οστεοπαθητικός.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος λαμβάνουν όλα τα εφόδια και εργαλεία που απαιτούνται ώστε να εργαστούν με ευσυνειδησία σε επαγγελματικό επίπεδο αποτελεσματικά. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο, το οποίο  είναι εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ΕΟΠΠΕΠ.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!