ΧΥΜΟΣ ΤΖΙΝΤΖΕΡ,ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ,ΣΕΛΕΡΙ
Χυμός τζίντζερ,πράσινο μήλο,σέλερι
Όποιος έχει δοκιμάσει τζίντζερ σε ρόφημα συνήθως δύσκολα το εγκαταλείπει. Η γεύση του είναι έντονη, πιπεράτη και κάπως εξωτική. Η δική μου τουλάχιστον γνώμη είναι ότι γενικά κλέβει τις εντυπώσεις. Μία απλή συνταγή, συνεπώς, που συνδυάζει αυτή τη ρίζα με τρία ή τέσσερα άλλα συστατικά, γνωστά για το εύρος των ιδιοτήτων τους, αξίζει να δοκιμαστεί. Είναι απλή φυσικά, αφού πρόκειται για χυμό, προϋποθέτει όμως να διαθέτετε αποχυμωτή.
Συστατικά:
1 μικρό πράσινο μήλο
¼ έως ½ μπαστούνι σέλερι
1 λεμόνι
1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ
1 ακτινίδιο (προαιρετικά)
Πριν τον ετοιμάσετε όμως θυμηθείτε ορισμένα μόνο θετικά στοιχεία που παρέχει κάθε συστατικό.
Πράσινο μήλο: Καταπολεμά τις διατροφικές διαταραχές, ρυθμίζει την καλή χοληστερόλη και τα επίπεδα γλυκόζης, μειώνοντας παράλληλα την όρεξη.
Τζίντζερ: Βοηθάει στη βελτίωση στομαχικών διαταραχών, έχει αντιοξειδωτικές και ανοσορυθμιστικές ιδιότητες, ενώ απαλύνει συμπτώματα κρυολογήματος.
Λεμόνι: Συμβάλλει στην αποκατάσταση ισορροπίας του pH στα υγρά του σώματος, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ βοηθά και στην τόνωση του συκωτιού.
Σέλερι: Είναι πηγή αμινοξέων, ασβεστίου, καλίου, πολλών βιταμινών, καθώς και φυτικών ινών.
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά το σέλερι. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει κρατήσει χώμα στην επιφάνειά του. Αφαιρέστε το κατώτερο μέρος της ρίζας του. Κόψτε σε κομμάτια το μήλο και περάστε από τον τρίφτη το τζίντζερ.
Στύψτε το λεμόνι και στη συνέχεια περάστε από τον αποχυμωτή το μήλο, το σέλερι και το τζίντζερ. Τέλος, προσθέστε και τον χυμό λεμονιού.
Αφού το σερβίρετε σε ένα ποτήρι μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι cayenne στην επιφάνεια του πράσινου χυμού σας.
Γράφει η Dr Angel,
Αγγελική Κοσκερίδου
Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist
Doctor of Naturopathic Medicine
MSc c. Health Psychology