ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ...ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ!

Τρεις διαδρομές που οδηγούν ...στο κρασί!

Οινοτουρισμός

 Tι καλύτερο από το να μπορείς να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Το συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέρει σίγουρα τους λάτρες του κρασιού, καθώς πρόκειται για προτάσεις εκδρομών σε μεγάλα οινοποιεία ανά την Ελλάδα. Μία επίσκεψη όμως σε ένα φιλόξενο και καλά οργανωμένο οινοποιείο είναι πάντα μία ιδιαίτερη εμπειρία για τον καθένα.  Ταξιδιωτικά και γαστρονομικά.

 

Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο

Ξεκινάμε ίσως με ένα από τα γνωστότερα οινοποιεία της χώρας, που στο συγκρότημά του εντάσσει και ξενοδοχείο, το Κατώγι Αβέρωφ. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο, ‘ντυμένο’ με τις αποχρώσεις της φύσης, μέσα στο κατάφυτο Μέτσοβο που συνδυάζει την φιλοξενία με ένα υψηλής ποιότητας κρασί.

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες προσφέρονται  στο εστιατόριο του συγκροτήματος, που συνοδεύονται με τις ποικιλίες του τοπικού αμπελώνα, αλλά και με πολλά τοπικά προϊόντα. Δίνεται η δυνατότητα για ξενάγηση στο οινοποιείο και γευστική δοκιμή κρασιών, η οποία θα σας κάνει σίγουρα λίγο σοφότερους για το αγαπημένο σας ποτό.

 

 

Πληροφορίες: katogiaveroff.gr

 

Κτήμα Παλυβού, Αρχαία Νεμέα


Σε μία απόσταση μόλις 127 χιλιομέτρων από την Αθήνα, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αμπελώνας των Βαλκανίων. Το «Μπορντό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», όπως αρέσκονται να το χαρακτηρίζουν, κι όχι άδικα, αφού διαθέτει 25.000 στρέμματα με αμπελοκαλλιέργεια. Μιλάμε φυσικά για τη Νεμέα, της οποίας το όνομα θα ήταν ένα απόλυτο σφάλμα εάν δεν περιλαμβάνονταν σε μία τέτοια λίστα.

Ειδικότερα, θα σας συστήσουμε το Κτήμα Παλυβού. Ένα μικρό και φιλόξενο οινοποιείο χτισμένο μέσα στον ιδιόκτητο αμπελώνα, 800 μέτρα από τον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας.

Εκεί μπορείτε να γνωρίσετε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, σε μια διαδρομή που περνάει μέσα από τον αμπελώνα και την αμπελοοινική καλλιέργεια και συνεχίζει στο οινοποιείο, ενώ εξελίσσεται στην αίθουσα παλαίωσης του κτήματος με τα 300 δρύινα βαρέλια γαλλικής και αμερικάνικης δρυός.

Πληροφορίες: www.palivos.gr

 

Οινοποιία Μανουσάκη

Πάντα υπάρχει ένας λόγος να επισκεφθεί κάποιος την Κρήτη. Την επόμενη φορά, εκτός από τις άλλες χάρες του νησιού, απολαύστε την ιστορία του κρασιού στο Οινοποιείο Μανουσάκη.

 

Νότια της τοποθεσίας Βατόλακκος, στο Νομό Χανίων, ριζώνουν από το 1993 οι αμπελώνες της Οινοποιίας ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ. Σε μία έκταση 135 στρεμμάτων ‘φιλοξενούνται’ τρεις ερυθρές ποικιλίες (Syrah, Grenache, Mourvedre), η λευκή Roussanne, καθώς και μία ξεχασμένη λευκή Κρητική ποικιλία η Βιλάνα.

Μέσα σε ένα φιλικό και γαλήνιο περιβάλλον, με έντονες τις πινελιές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, θα απολαύσετε τα πλούσια σε γεύση και αρώματα κρασιά του οινοποιείου. Η ξενάγηση θα φωτίσει πλευρές για την παρασκευή του κρασιού, αλλά και για την ιστορία του πρωτομάστορα Μανουσάκη. Η γευσιγνωσία λαμβάνει χώρα σε ένα μέρος σκιερό κάτω από τις λεμονιές, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πληροφορίες: http://www.winesofcrete.gr/cretewines/el/Wineries/TheWines/Wineries/ManousakisWinery-NostosWines_819.html       

        

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!