Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά της άνοιξης;

Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά της άνοιξης;

Η εποχή της άνοιξης, που όλη η φύση βλασταίνει και αναγεννιέται, έρχεται προσφέροντας μία μεγάλη ποικιλία σε φρούτα κι ακόμα περισσότερο σε λαχανικά. Την αλλαγή αυτή, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, τη διαπιστώνουμε εύκολα στις λαϊκές αγορές - ιδιαίτερα στις βιολογικές - όπου κατά κανόνα επιλέγεται η καλλιέργεια οπωροκηπευτικών εποχής, χωρίς παραβίαση της φυσικής διαδικασίας.

Μάρτιος

Φρούτα: Τα εσπεριδοειδή συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στους πάγκους των αγορών. Θα έχουμε δηλαδή κι αυτόν (και τον επόμενο) μήνα: Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια και μήλα

Λαχανικά: Τα πράσινα, ιδιαίτερα θρεπτικά λαχανικά εξακολουθούμε να τα βρίσκουμε: μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, κουνουπίδι, μαρούλια, καρότο, καθώς και τα μυρωδικά άνηθο και μαϊντανό.

 

Απρίλιος

Φρούτα: Συνεχίζουμε να βρίσκουμε τα αγαπημένα μας πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια κι μήλα πιο σπάνια, που χρειάζονται πλέον καλύτερη συντήρηση. Θα είναι από τα τελευταία που τρώμε για την τρέχουσα χρονιά.

Λαχανικά: Κάνουν την είσοδό τους τα κολοκυθάκια, τα σπαράγγια και τα κουκιά, ενώ συνεχίζουμε να βρίσκουμε ράπα (τελευταία), αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθο, αρακά, καρότο, κουνουπίδι, κρεμμύδια φρέσκα, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκια, σέσκουλο και σπανάκι.

 

Μάιος

Φρούτα: Μια ανάσα από τα αμιγώς καλοκαιρινά φρούτα, ο Μάης μας φέρνει τα καλοκαιρινά πορτοκάλια (Βαλένσια), αλλά και φράουλες, κεράσια, βερίκοκα, μούσμουλα και πρώιμα πεπόνια.

Λαχανικά: Τι καινούριο έχουμε σ’ αυτήν την κατηγορία; Βλίτα, φασολάκια, πρώιμα αγγούρια, πρώιμες μελιτζάνες, αντίδι, αρακά, καρότο, μάραθο, μαρούλι, πιπεριά, ραπανάκια, σέλινο, καθώς και σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια, μπρόκολο (τελευταία), αβοκάντο, άνηθο, κολοκυθάκια, λάχανο, παντζάρι, ραδίκια και μαϊντανό, όπως είχαμε από τους προηγούμενους μήνες.

 

Οι καιρικές συνθήκες, αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση κατάλληλων συνθηκών στο κομμάτι της παραγωγής και της συντήρησης, πολύ πιθανόν να φέρουν στο πιάτο μας πολλά από τα λαχανικά και τα φρούτα γρηγορότερα. Παρόλα αυτά είναι καλό και ίσως περισσότερο ασφαλές να επιλέγουμε ό,τι είναι πιο κοντά στην εποχή του.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!