ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ο συνδυασμός των διακοπών με τη φύση που ανανεώνει ψυχή κ σωμα!

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ο συνδυασμός των διακοπών με τη φύση που ανανεώνει ψυχή κ σωμα!

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ο συνδυασμός των διακοπών με τη φύση που ανανεώνει ψυχή κ σωμα!

 

Η ιδέα του «live like a local» σε συνδυασμό με ανθρώπου των πόλεων που έχουν ανάγκη να νιώσουν από κοντά τη φύση στην ύπαιθρο κάνουν τον αγροτουρισμό πιο πρόσφορο από ποτέ.

Ο ταξιδευτής γίνεται φίλος με τον κάτοικο που τον φιλοξενεί και μαζί περνούν μέρες και νύχτες με αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, με συνταγές φαγητών και γλυκών με κολύμπι και πεζοπορία, με κουβέντα στη βεράντα και στον κήπο κάτω πραγματικά από τα αστέρια.

Στην Ελλάδα ο αγροτουρισμός έχει αναπτυχθεί αρκετά και στη νησιωτική και στην Ηπειρωτική χώρα, είτε για καλοκαίρι είτε για χειμώνα. Οι γεωγραφικές επιλογές είναι πολλές όπως πχ η ορεινή Κρήτη και τα χωριά του ανατολικού Πηλίου.

Εκεί μπορείτε να βοηθήσετε στις αγροτικές ασχολίες ανάλογα με την εποχή που θα πάτε. Φθινόπωρο είναι τα αμπέλια, το κρασί και το τσίπουρο. Ο Χειμώνας έχει τις ελιές και τα λιοτρίβια. Την Άνοιξη είναι οι καλλιέργειες στους κήπους και το Καλοκαίρι μαζεύονται καρποί και φρούτα.

Αν αγαπάτε τα ζώα οι κτηνοτροφικές εργασίες είναι αρκετές, Βοηθείστε στο τάισμα και στη βοσκή, στο άρμεγμα και στην καθαριότητα του χώρου. Δοκιμάστε το γιαούρτι που εσείς φτιάξετε και δείτε τις τεχνικές για το τυρί.

Επισκεφτείτε αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς και παρακολουθήστε μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες.

Σε αρκετές περιοχές ο αγροτουρισμός συνδυάζεται με τη χειροτεχνία. Λειτουργούν εργαστήρια για υφαντά, κεραμικά, για στολίδια και δώρα. Φυσικά αν στην περιοχή υπάρχουν οινοποιεία μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα τοπικά κρασιά, τσίπουρο ή ρακή!

Η συμβουλή μας είναι μόλις φτάσετε στην περιοχή της επιλογής σας κοιτάξτε το όμορφο τοπίο τριγύρω σας και σχεδιάστε τις πρώτες αποδράσεις στα μονοπάτια που περιδιαβαίνουν υδροβιότοπους, εθνικούς δρυμούς, καταπράσινες βουνοπλαγιές και γαλήνιες παραλίες.

Το επόμενο πρωινό αφήστε το κελάηδημα των πουλιών να σας ξυπνήσουν, γευτείτε το πρωινό σας κάτω από το δέντρο της αυλής και ξεκινήστε να απολαμβάνεται τη μέρα!  

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!