ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Η νηστεία μπορεί τυπικά να έλαβε τέλος, ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν τα νηστίσιμα είτε γιατί αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα, είτε γιατί ψάχνουν εναλλακτικές γεύσεις. Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο προϊόν είναι το γάλα καρύδας, το οποίο και θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ρυζόγαλο.

 

 Τα υλικά είναι για 4 έως 6 μερίδες.

 Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς χρειαζόμαστε.

 

  Υλικά

 500γρ. γάλα καρύδας

 80γρ. ζάχαρη

 10γρ. κορν φλάουρ

 40γρ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε 450γρ από το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και στο στραγγισμένο ρύζι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς.

Παράλληλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα.

Πριν το μείγμα του ρυζιού στην κατσαρόλα μας αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και μοιράζουμε το ρυζόγαλο στα μπολάκια ή τα ποτήρια που έχουμε επιλέξει (4-6τμχ).

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ή 3 ώρες, μέχρι να κρυώσουν.

 

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!