Βάλτε το feng shui στη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας

Ξεκινήστε τη νέα χρονιά με θετική ενέργεια

Η αλήθεια είναι ότι η πληθώρα χρωμάτων, σχεδίων και γενικά επιλογών εύκολα μας παρασύρει να βάλουμε διάφορα στο χώρο μας γνωρίζοντας ότι πολλές φορές δεν ταιριάζουν κι απαραίτητα μεταξύ τους.

Γι’ αυτό λίγες μικρές συμβουλές για τη διακόσμηση του σπιτιού μας, ιδιαίτερα τώρα εν όψει γιορτών που ανοίγουμε τις πόρτες σε αγαπημένους μας, ποτέ δεν είναι περιττές.

Πηγαίνοντάς το μάλιστα ένα βήμα παραπέρα μπορούμε να προετοιμάσουμε τον χώρο μας με την θετική ενέργεια του feng shui δίνοντας έτσι περισσότερη αρμονία και ισορροπία.

Ας δούμε τις βασικές αρχές:

1. Αποφεύγουμε την μεγάλη ποικιλία χρωμάτων στη διακόσμηση

Η ροή της ενέργειας Qi εμποδίζεται σημαντικά από την ασύνδετη πολυχρωμία. Ιδιαίτερα στις γιορτές είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε με τα διάφορα αντικείμενα, λαμπάκια κι άλλα διακοσμητικά.

Τι συμβαίνει ακριβώς; Κάποια χρώματα έχουν yin ήρεμη, δηλαδή αρμονική ενέργεια, ενώ κάποια άλλα έχουν yang έντονη, δυναμική ενέργεια. Καλό είναι λοιπόν να χρησιμοποιούμε ένα βασικό χρώμα με έντονη yang ενέργεια, όπως είναι για παράδειγμα το κόκκινο, το μωβ, το κίτρινο ή το πορτοκαλί.

Συμπληρωματικά, χρησιμοποιούμε ένα δευτερεύον με yin ενέργεια, όπως είναι το κρεμ, το λευκό, το μαύρο, για να έχουμε έτσι ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Αποφεύγουμε δηλαδή να χρησιμοποιούμε και τα 4 βασικά yang χρώματα ταυτόχρονα και προσπαθούμε να κάνουμε τους έναν από τους παρακάτω ευνοϊκούς συνδυασμούς:

- κόκκινο με λευκό

- κρεμ και πράσινο

- κόκκινο και χρυσό ή ασημί ή μοβ

- κόκκινο και λευκό ή μαύρο

Σκεφτείτε τους συνδυασμούς που σας εκφράζουν και σας ταιριάζουν όχι μόνο για το δέντρο σας, αλλά και για τα υφάσματα που ντύνετε τον χώρο σας, το τραπέζι σας ή το πάτωμά σας!

 

2. Η κατάλληλη θέση του δέντρου

Η σωστή θέση του δέντρου, ώστε να πετύχουμε αρμονία στο χώρο και σε εμάς, είναι στα ανατολικά. Εάν ο στόχος μας όμως η ευημερία και ο πλούτος ας βοηθήσουμε τοποθετώντας το δέντρο νοτιοανατολικά.

Εάν επιλέξουμε τη νότια θέση ενισχύουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους, αλλά και τη φήμη μας. Μια αποτελεσματική ιδέα είναι η τοποθέτηση του δέντρου στο γραφείο στη νότια θέση ως πιο ευνοϊκή.

 

3. Βρίσκουμε το σωστό σημείο για τις οικογενειακές φωτογραφίες

Αν συλλογιστούμε τις γιορτές των Χριστουγέννων ως οικογενειακές καταλαβαίνουμε γιατί δίνεται έμφαση στη θέση αυτών των φωτογραφιών. Ιδανικά, είναι καλό οι φωτογραφίες μας να μην είναι διάσπαρτες στο χώρο, αλλά και να επιλέξουμε ένα σημείο στην ανατολική μεριά.

Έτσι βοηθάμε ενεργειακά στην ομόνοια και την σύμπνοια μεταξύ των μελών της οικογένειας.

 

4. Δίνουμε έμφαση στο στοιχείο της γης με λουλούδια και φυτά

Τι πιο όμορφο και ενεργειακά θετικό από τα γήινα στοιχεία και χρώματα στο σπίτι μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι επιλογές αυτές μας κάνουν και νιώθουμε οικεία και ζεστά σε χώρους που είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο γούστο.

Το αλεξανδρινό, που μπορεί να θεωρηθεί και το κατ’ εξοχήν λουλούδι αυτών των ημερών και βρίσκεται ήδη στα περισσότερα σπίτια, μας ευνοεί όταν βρίσκεται στα ανατολικά, νοτιοανατολικά ή νοτιοδυτικά γιατί έτσι ενισχύεται το στοιχείο της φωτιάς, το οποίο και αντιπροσωπεύει.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!