Το πιο απλό κόλπο για την αποτοξίνωση του οργανισμού

Το πιο απλό κόλπο για την αποτοξίνωση του οργανισμού

Για τη σημασία που έχει η αποτοξίνωση (detox) έχουμε ξαναγράψει. Ιδίως μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές ή από εορταστικές περιόδους όπως τα Χριστούγεννα, ο οργανισμός μας είναι γεμάτος τοξίνες.
Βεβαίως, οι τοξίνες δεν είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο που σχετίζεται με κάποιες συγκεκριμένες περιόδους, αλλά απειλούν τον οργανισμό μας καθημερινά (μέσω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του νερού και των τροφίμων).
 
 
Το πιο απλό κόλπο για την αποτοξίνωση του οργανισμού είναι να χρησιμοποιήσετε λεμόνι, το οποίο βοηθάει το ήπαρ να αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα.
Το ήπαρ ή συκώτι είναι ένα «εργοστάσιο» που εκτελεί πολύ σημαντικές λειτουργίες όπως η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών.
 
Μία από τις ιδιότητες που έχει το ήπαρ είναι ότι «φιλτράρει» τις τοξικές ουσίες και τις εμποδίζει να εισέλθουν στο αίμα και στα υπόλοιπα όργανα. Λόγω αυτής της λειτουργίας, το συκώτι επιβαρύνεται καθημερινά από δεκάδες βλαβερές ουσίες.
 
 
Ξεκινήστε με αποτοξίνωση το πρωινό σας
 
Κάθε πρωί που ξυπνάτε,  μπορείτε να στύβετε μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Ο λόγος που το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι παγωμένο είναι ότι η υψηλότερη θερμοκρασία βοηθάει στην έκλυση της βιταμίνης C και των πολυφαινολών που περιέχει το λεμόνι.
 
Η κατάλληλη στιγμή για να πιούμε νερό με λεμόνι είναι το πρωί, γιατί όταν ξυπνάμε το σώμα μας είναι αφυδατωμένο. Έτσι, θα αναπληρώσουμε τα υγρά που χάσαμε το βράδυ.
 
Οι πολυφαινόλες που περιέχει το λεμόνι είναι αντιοξειδωτικές, ενώ η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Το νερό με λεμόνι λειτουργεί ως διουρητικό, βοηθώντας στην αποβολή των τοξίνων αλλά και στον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος.
 
 
Ακόμη, οι ουσίες που περιέχει το λεμόνι ενισχύουν την πέψη και επιταχύνουν τον μεταβολισμό.  Το πόσιμο νερό έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το μεταβολισμό προκαλώντας θερμογένεση, μια μεταβολική διαδικασία στην οποία οι θερμίδες καίγονται για να παράγουν θερμότητα.
 
Έχει υπολογιστεί ότι μισό λεμόνι περιέχει μόλις 6 θερμίδες. Αυτό, σε συνδυασμό με το αίσθημα κορεσμού που δημιουργεί το νερό, συνιστούν αυτό το ρόφημα ιδανικό για την απώλεια βάρους.
 
Χρειάζεται να μην το παρακάνετε με το λεμόνι, γιατί μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας. Επομένως, καλό είναι να πίνετε νερό με λεμόνι μια φορά την ημέρα.
Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!