7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ YOGA ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

7 λόγοι για να κάνετε yoga στην παραλία

Ακούγεται κι είναι πράγματι ειδυλλιακό. Όχι μόνο γιατί μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε σαν να είστε σε διακοπές, αλλά και γιατί προσφέρει πολλά στην υγεία σας. Η yoga σε εξωτερικό χώρο μας εμπνέει να βάζουμε νέους στόχους, να εμβαθύνουμε στις στάσεις μας, στο διαλογισμό, να αισθανόμαστε καλύτερα και πιο έτοιμοι για τις προκλήσεις της ζωής μας.

Μάθετε λοιπόν αναλυτικά για ποιους λόγους η yoga πλάι στο κύμα αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο να διατηρούμε την πρακτική μας σε υψηλό επίπεδο και να μας προσδίδει ακόμα περισσότερη ενέργεια.

 

 

1. Δημιουργικότητα

Η άσκηση σε εξωτερικό χώρο μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη δημιουργικότητά σας. Συνολικά η yoga είναι ένας ενισχυτής δημιουργικότητας βέβαια. Στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου μας τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται γρηγορότερα εάν ασκηθούμε τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα. Δεν είναι τυχαίο το jogging, ο χορός, η πυγμαχία ή η κολύμβηση μπορούν να μας βοηθήσουν να λύσουμε τα προβλήματά μας.

Ακόμα περισσότερο λοιπόν, η yoga, μία εξάσκηση που είναι κατ’ εξοχήν προσανατολισμένη στην καθαρότητα της σκέψης, όταν λαμβάνει χώρα σε εξωτερικό χώρο μπορεί να συμβάλει ακόμα περισσότερο στο κομμάτι της δημιουργικότητας. Ο καθαρός αέρας, η ηρεμία, τα οπτικά κι άλλα ερεθίσματα είναι ‘βάλσαμο’ για το σώμα και το πνεύμα μας.

 

2. Χαλάρωση

Ένα γαλήνιο εξωτερικό περιβάλλον, είναι ασύγκριτα καλύτερο κι από τον πιο όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό χώρο. Η επικοινωνία με τη φύση, που συμβαίνει αβίαστα, έχει θετικές επιπτώσεις στο νευρικό μας σύστημα. Οι χαλαρωτικοί ήχοι της θάλασσας, το ήπιο αεράκι και τα πουλιά που γαλήνια απολαμβάνουν τη θάλασσα λειτουργούν απόλυτα χαλαρωτικά καθώς βρίσκεστε στη στάση του παιδιού. Νιώστε τον άνεμο στο πρόσωπό σας και αφεθείτε στην ομορφιά της στιγμής.

 

3. Επικοινωνία με τη φύση

Είναι σημαντικό να επικοινωνούμε με τη φύση. Είναι μια αρχή που δυστυχώς πολλές φορές της ξεχνάμε ή την παραμελούμε, παρασυρμένοι από την κεκτημένη ταχύτητα της καθημερινότητας.

Μερικές φορές όμως πρέπει να επιστρέφουμε στη φύση. Η αίσθηση του γρασιδιού κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών σας, ένας σύντομος περίπατος στη δροσερή πρωινή άμμο και ο καθαρός αέρας μας γεμίζουν με μία μοναδική αίσθηση ελευθερίας και πληρότητας που στερούμαστε στην καθημερινότητά μας, όσο κι αν νιώθουμε ότι τα έχουμε ανάγκη.

 

4. Θαλάσσιος αέρας 

Η αναπνοή του θαλάσσιου αέρα έχει πολλά οφέλη για την υγεία που ενισχύονται ιδιαίτερα με τη γιόγκα. Το σώμα μας μπορεί να απορροφήσει οξυγόνο ευκολότερα χάρη στα αρνητικά ιόντα που υπάρχουν στον αέρα της θάλασσας. Αυτά τα αρνητικά ιόντα μπορούν επίσης φυσικά να ενισχύσουν τη σεροτονίνη μας, η οποία βοηθάει στον να αισθανόμαστε πιο χαλαροί και ευτυχισμένοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Επιπλέον, το αλάτι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να επανακάμψουμε πιο γρήγορα από οποιεσδήποτε λοιμώξεις ή βακτηρίδια που μπορεί να μας ταλαιπωρούν.

 

5. Δύσκολες στάσεις 

Εάν επιθυμούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας στην πρακτική μας, η γιόγκα στην παραλία προσφέρεται. Βρείτε τον τρόπο να ισορροπήσετε σωστά στην άμμο και ανεβείτε επίπεδο.

 

6. Βιταμίνη D

Κάθε άσκηση που κάνετε έξω θα σας δώσει μια τεράστια ώθηση στη βιταμίνη D, ακόμη και μια συννεφιασμένη μέρα. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση του ασβεστίου και του φωσφορικού άλατος στο σώμα σας. Οποιαδήποτε ασκήσεις που προωθούν τη βιταμίνη D θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα στην προπόνηση σας συνολικά.

Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε υγιή τα οστά και τους μύες σας - κάτι που αποτελεί σημαντικό μέρος της ρουτίνας γυμναστικής ενός γιόγκι. 

 

7. Διάθεση

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν γιόγκα επειδή αναζητούν τα ψυχικά οφέλη που προσφέρει η yoga, εκτός από τα σωματικά. Η πρακτική μας όμως έξω και ακόμα περισσότερο στην παραλία, μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διάθεσή μας ακόμα πιο γρήγορα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η έξοδος ακόμα και για πέντε λεπτά περισσότερο ανά ημέρα μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσει τη διάθεσή σας κατά 50%. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να βελτιώσει λοιπόν μια τάξη γιόγκα των 90 λεπτών στο θέμα της διάθεσής σας.

 

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!