ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Σαλάτα με ρεβίθια, κοτόπουλο & αβοκάντο

Να μία ωραία συνταγή που συνδυάζει ευχάριστα τρία πολύ γευστικά συστατικά: Ρεβίθια, κοτόπουλο και αβοκάντο.

Για τις θρεπτικές και γευστικές ιδιότητες του αβοκάντο έχουμε μιλήσει. Ωστόσο, παραμένει ένα φρούτο που πολλοί ακόμα δεν το έχουμε βάλει στην κουζίνα μας και ίσως να μην ξέρουμε πώς να το επιλέξουμε.

Είναι απλό. Το αβοκάντο είναι καλό να είναι ώριμο, εάν το θέλουμε για άμεση κατανάλωση. Εφόσον το νιώσουμε μαλακό στα χέρια μας, τότε είναι εντάξει.

Αν είναι σχετικά άγουρο, όπως κάνουμε με όλα τα φρούτα, το αφήνουμε εκτός ψυγείου στην χαρτοσακούλα και το χρησιμοποιούμε όταν είναι πια μαλακό.

Αν πάλι το δεις κιτρινισμένο με μαύρα σημάδια, έχει παραωριμάσει και δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Θυμηθείτε: Καθότι σαλάτα, η συνταγή για την προετοιμασία της είναι «ελαστική». Μπορούμε να προσθέσουμε δηλαδή κι άλλα υλικά που μας αρέσουν.

 

Υλικά

Ποσότητα για 6 άτομα

  • 150 gr. φιλέτο κοτόπουλου
  • 100 gr. ρεβύθια
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ελαιόλαδο
  • Κύμινο
  • Αλάτι - Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και την άλλη ημέρα τα βράζουμε με το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν.

Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε φέτες.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, και κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες. 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια βαθιά σαλατιέρα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε κύμινο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!