ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
Αυγά ποσέ με καπνιστό σολομό και σπανάκι
Ένα ωραίο, γρήγορο και χορταστικό ενδιάμεσο γεύμα, για όσους λατρεύουν τον σολομό, το αυγό, το σπανάκι και τον συνδυασμό τους.
Συστατικά
Ελαιόλαδο
Φρέσκο σχοινόπρασο
10γρ καπνιστός σολομός
1 μεγάλο αυγό
80γρ σπανάκι
1 χοντρή φέτα ψωμί ολικής άλεσης
1κ.γ. μαλακό τυρί
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μία επίπεδη επιφάνεια τοποθετούμε οικολογική μεμβράνη (non PVC) 40 εκατοστών και αλείφουμε με λίγο λάδι.
Ψιλοκόβουμε λίγο φρέσκο σχοινόπρασο και το απλώνουμε στο μέσο της μεμβράνης.
Στη συνέχεια κόβουμε τον σολομό τον τοποθετούμε στην μεμβράνη και προσεκτικά σπάμε ένα αυγό επάνω στο φιλέτο μας.
Φέρνουμε προς το κέντρο τις γωνίες της μεμβράνης και προσεκτικά αφαιρούμε απαλά τον αέρα γύρω από το αυγό. Τυλίγουμε την μεμβράνη και την δένουμε καλά με έναν κόμπο.
Τοποθετούμε το πακέτο μας σε μία ρηχή κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, για περίπου 6 με 7 λεπτά.
Όσο το αυγό σφίγγει, βάζουμε ένα τρυπητό σκεύος (σουρωτήρι) επάνω από την κατσαρόλα και βάζουμε το σπανάκι για να μαραθεί.
Ψήνουμε τη φέτα ψωμιού και αλείφουμε με το μαλακό τυρί.
Αφαιρούμε τα παραπανίσια υγρά από το σπανάκι και το απλώνουμε στο ψωμί.
Φροντίζουμε στο σωστό χρόνο να βγάλουμε το αυγό από την κατσαρόλα, ξετυλίγουμε την μεμβράνη και βάζουμε το αυγό στην φέτα μας.
Το σερβίρουμε με μία σφήνα λεμονιού και λίγο πιπέρι, εάν μας αρέσει.
Γράφει η Dr Angel,
Αγγελική Κοσκερίδου
Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist
Doctor of Naturopathic Medicine
MSc c. Health Psychology