Τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού οι λάτρεις της σούπας δυσκολεύονται όπως είναι φυσικό να απολαύσουν αυτά που φτιάχνουν ή που γεύονται γενικά τις πιο κρύες εποχές του χρόνου.
Υπάρχουν όμως κάποιες σούπες, ιδιαίτερα γευστικές, που ταιριάζουν στο πλάνο των ελαφριών γευμάτων που επιβάλλει το καλοκαίρι. Μία απ' αυτές είναι η μινεστρόνε και μας έρχεται από τη γειτονική Ιταλία.
Είναι μία σούπα που συνδυάζεται κατ' εξοχήν με λαχανικά και το ζυμαρικό της αρεσκείας σας. Εξασφαλίστε τα υλικά και έπειτα η εκτέλεση είναι παιχνιδάκι!
Υλικά
250 γρ. κριθαράκι
100 γρ αρακάς
200 γρ. σπανάκι
2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
350 γρ. μαρούλι σε κομμάτια
200 γρ. φρέσκα φασολάκια
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 στικ σέλερι σε κομμάτια
100 mL ελαιόλαδο
2 L ζωμός λαχανικών
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
άνηθος, βασιλικός ή μαϊντανός για dressing
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το ρυθμίζουμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
Αφού το λάδι κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κριθαράκι και τα σοτάρουμε για 7-8 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς και αν διαπιστώσουμε μάλιστα ότι σκουραίνουν πιο γρήγορα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφού πλύνουμε το σπανάκι και το μαρούλι, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίξουν καλά από τα νερά.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα (εκτός δηλαδή από το κριθαράκι, το σπανάκι και το μαρούλι) και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε αμέσως μετά το κριθαράκι και βράζουμε για 40 λεπτά ακόμα.
Περίπου 10 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το σπανάκι και το μαρούλι.
Σερβίρεται υπέροχα γαρνιρισμένο ένα από τα τρία μυρωδικά, άνηθο, μαϊντανό ή βασιλικό.
πηγή: real taste & style