Στα 101 της χρόνια έσβησε η γηραιότερη δασκάλα yoga του πλανήτη

Στα 101 της χρόνια έσβησε η γηραιότερη δασκάλα yoga του πλανήτη

Στα 101 της χρόνια έσβησε η γηραιότερη δασκάλα yoga του πλανήτη

Μία μεγάλη δασκάλα της yoga έκλεισε τα μάτια της πριν από λίγες ημέρες… πέταξε χορεύοντας για έναν άλλον πλανήτη, όπως χαρακτηριστικά έλεγε στους μαθητές της. Πρόκειται για την Tao Porchon-Lynch η οποία έσβησε σε ηλικία 101 ετών, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Η δασκάλα Tao άφησε πίσω της ένα σημαντικό έργο, ενώ ο τρόπος ζωής που ακολουθούσε υπήρξε ένα λαμπρό παράδειγμα από έναν

αεικίνητο και αλύγιστο άνθρωπο

Ήταν γαλλικής και ινδικής καταγωγής και ανακάλυψε την yoga σε ηλικία 8 ετών. Στα 93 της ανακηρύχθηκε από το Βιβλίο Γκίνες ως η γηραιότερη δασκάλα yoga το πλανήτη. Εκτός από τη yoga, ήταν λάτρης του ballroom dance, ενώ είχε επιδείξει και τις δυνατότητες της στον χορό στο America’s Got Talent το 2015. Είχε γράψει το βιβλίο «Reflections: The Yogic Journey of Life».

 

Τα τελευταία 80 χρόνια της ζωής της ξυπνούσε στις 5 το πρωί και έκανε τη γιόγκα της. Ακόμα και μέχρι λίγο πριν τον θάνατό της δίδασκε 6-8 μαθήματα την εβδομάδα και έκανε παρέα με τους μεγαλύτερους γκουρού ευζωίας και ευεξίας. Ήταν επαγγελματίας χορεύτρια, οδηγούσε το αυτοκίνητό της, έβαφε πάντα τα νύχια της σε φωτεινά χρώματα και λάτρευε τη φύση.

«Όταν ξυπνάω το πρωί, ξέρω ότι αυτή θα είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Ποτέ δεν σκέφτομαι τι δεν μπορώ να κάνω. Μόνο θετικές σκέψεις πρέπει να έχεις το πρωί. Και ποτέ να μην αναβάλλεις κάτι για αύριο», έλεγε, εφαρμόζοντας κατά γράμμα αυτές τις αρχές.

Η σημαντική αυτή δασκάλα μας άφησε μεταξύ άλλων, έναν δεκάλογο σοφίας που αξίζει αν μη τι άλλο να βρούμε τρόπους να τον εντάξουμε στους στόχους μας και στη ζωή μας.

1. Δεν σκέφτηκα ποτέ κάτι για την ηλικία. Πίστευα πάντα ειλικρινά και ακόμα το πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορώ να κάνω. Πιστεύω ότι όλη η δύναμη του σύμπαντος είναι μέσα μου.

2. Άφησε τα χασμουρητά βαρεμάρας πίσω σου και άρχισε να αισθάνεσαι ένα αεράκι ζωής να πάλλεται μέσα σου.

3. Βλέπω την ομορφιά της φύσης. Και μου λέει ότι ακόμα και τα δέντρα γίνονται πιο όμορφα όταν μεγαλώνουν σε ηλικία.

4. Μην φορτώνεις το πιάτο σου. Μην παρατρώς. Μην γεμίζεις το μυαλό σου με φόβο. Το αύριο δεν έρχεται ποτέ και μην αναβάλλεις.

5. Τα δέντρα 100 ετών ανακυκλώνουν τον εαυτό τους και πετάνε νέα λουλούδια. Κάνε ανακύκλωση στον εαυτό σου. Η φύση σου δίνει στοιχεία για να ζήσεις.

6. Μέσα στο κεφάλι μου είμαι ακόμα στα 20. Και δεν έχω καμία πρόθεση να μεγαλώσω.

7. Δεν λέω ποτέ αντίο. Λέω “au-revoir” (εις το επανιδείν). Το αντίο είναι τόσο τελειωτικό. Au-revoir σημαίνει θα σε ξαναδώ!

8. Έχω μάθει ότι αν αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις κατά μέτωπο, θα βρεις περισσότερη δύναμη. Μην τρέχεις μακριά από αυτό που φαίνεται πρόκληση. Μπορεί να είναι ένα σημαντικό μονοπάτι για τη ζωή σου. Πρέπει να είσαι επίμονος και να ακολουθείς αυτό που πιστεύεις.

9. Η αναπνοή είναι η δύναμη πίσω από όλα τα πράγματα. Αναπνέω και ξέρω ότι όλα θα γίνουν

10. Θα διδάσκω γιόγκα μέχρι να μην μπορώ να αναπνεύσω πια και τότε απλώς θα πετάξω στον επόμενο πλανήτη.

 

Ο θάνατός της γνωστοποιήθηκε λιτά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι η αγαπημένη μας Tao πέθανε σήμερα το πρωί».

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!