SOCIAL MEDIA & ΣΧΕΣΗ: 5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΕΤΕ!

Social media & σχέση: 5 βήματα για να τη σώσετε!

Σώστε τη σχέση σας με πέντε απλά βήματα. Είναι στο χέρι σας. 

 Πριν λίγα χρόνια η είσοδος των social media στην καθημερινότητά μας, και ειδικότερα του facebook, γινόταν θέμα στις ειδήσεις. «Νέοι που σήμερα γνωρίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», «γάμος από το…facebook» κ.ο.κ.

Όχι πως αυτού του τύπου τα μέσα δικτύωσης είχαν αυτοσκοπό την ουσιαστική σύνδεση των ανθρώπων, αλλά σίγουρα οι γνωριμίες που οδήγησαν (και ίσως συνεχίζουν να οδηγούν) σε γάμους μέσω facebook, ήταν ένα αντίκτυπο του νέου τρόπου επαφής και επικοινωνίας, και αυτό καταγράφονταν.

Ως γνωστόν, όμως, η ταχύτητα της εξέλιξης των social media έχει αρχίσει να δημιουργεί νέα δεδομένα. Αρχικά, τα μέσα αυτά έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί. Facebook, Instagram, twitter, linkedIn, pinterest και πάει λέγοντας. Έπειτα, αγγίζουν πολλές και διαφορετικές πτυχές ενός ανθρώπου, ενώ, τέλος, η πρόσβαση σ’ αυτά από κάθε φορητό, κυρίως, μέσο τα έχει καταστήσει μία μικρή «μάστιγα».

Η ατελείωτη δημοσιοποίηση μέσω ποσταρίσματος, ή άλλου τύπου έκθεσης των προσωπικών στιγμών στα μέσα αυτά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην ιδιωτικότητα που θα έπρεπε να απολαμβάνει μία σχέση.

Παράλληλα, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς γύρω του την πολύωρη ενασχόληση ενός νέου – αλλά όχι μόνο – ανθρώπου με το κινητό του και κατ’ επέκταση με τις αντίστοιχες εφαρμογές των social media. Το ενδιαφέρον στρέφεται εκεί χάνοντας έτσι την όποια επαφή και επικοινωνία με τους συνδαιτυμόνες και ιδιαίτερα με τη σχέση μας.

Αν ακολουθήσουμε ορισμένα απλά βήματα ίσως να μην αρκούν για να σώσουμε τη σχέση μας, σίγουρα όμως θα της δώσουν μία ευκαιρία να είναι πιο υγιής και πιο αυθεντική.

  • Όταν βρίσκεστε μαζί μην κοιτάς διαρκώς το κινητό σου.
  • Οι φωτογραφίες αποτελούν ένα όμορφο τρόπο ανάμνησης, όμως η δημοσιοποίησή της είναι εντελώς περιττή. Αντίστοιχα και το check in. Ας σκεφτούμε ότι και σαν πληροφορίες για τους υπόλοιπους που παρακολουθούν, είναι πολλές φορές ανούσιες και περιττές.
  • Περιορίστε την επαφή από τα social media και προσπαθήστε να βρεθείτε και να τα πείτε από κοντά με αυτούς που στ’ αλήθεια σας ενδιαφέρει και τους αγαπάτε. Πολύ περισσότερο, με τη σχέση σας.
  • Το μέτρημα των like από μία ή έναν αντίζηλο συμβαίνει και είναι προβληματικό. Δημιουργεί έναν ατέρμονο κύκλο ανασφαλειών που σίγουρα δεν ευνοεί μία σχέση. Η ειλικρίνεια και ο διάλογος είναι τα μέσα που θα σας βγάλουν από αυτόν τον κύκλο.
  • Κάντε σωστή χρήση των social media. Εάν πάλι νιώθετε ότι αυτό δυσκολεύεστε να το διαχειριστείτε σκεφτείτε να διαγράψετε την αντίστοιχη εφαρμογή από το κινητό σας ή για ακόμα πιο δραστικά αποτελέσματα, να κλείσετε τον λογαριασμό σας.

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!