Ρέικι: Το «μαγικό» άγγιγμα

Ρέικι: Το «μαγικό» άγγιγμα

To Ρέικι είναι μια ολιστική μέθοδος θεραπείας, απλή, πρόσχαρη και φυσική, που στηρίζεται στη μετάδοση ζωτικής  ενέργειας  μέσω του απαλού αγγίγματος των χεριών πάνω στο σώμα.

Απευθύνεται μεν στο σώμα, αλλά αποτελεί ένα ολιστικό σύστημα που καθαρίζει και ενδυναμώνει το νου και το πνεύμα του ανθρώπου. Φυσικά δεν αντικαθιστά την κλασσική ιατρική, αλλά δρα συμπληρωματικά, προσφέροντας χαλάρωση, τόνωση, αίσθηση ευεξίας.

Επίσης, ανακουφίζει  από σωματικούς πόνους, μειώνει το στρες και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Η ανακάλυψη του Ρέικι έγινε στο Κιότο της Ιαπωνίας, τη δεκαετία του είκοσι (μετά το 1921 για την ακρίβεια), από τον Βουδιστή Μικάο Ουσούι.


Τι σημαίνει "Ρέικι";

Στα ιαπωνικά «Ρέι»  σημαίνει πνεύμα ή συμπαντικό και «Κι» σημαίνει ζωτική ενέργεια. Επομένως,  Ρέικι σημαίνει συμπαντική ζωτική ενέργεια, η οποία βρίσκεται παντού.

Το παραδοσιακό Ρέικι, δηλαδή η αρχική ιαπωνική μέθοδος ονομάζεται Ουσούι Ρέικι Ρυόχο (Usui Reiki Ryoho), από το όνομα του ιδρυτή του. Όταν η τεχνική και η διδασκαλία του Μικάο Ουσούι διαδόθηκε στη δύση, υπήρξαν διάφορα παρακλάδια της. Όμως, όταν μιλάμε για  Ουσούι Ρέικι εννοούμε την παραδοσιακή μέθοδο.

Ο θεραπευτής Ρέικι διοχετεύει την ενέργεια στον θεραπευόμενο, ακουμπώντας απαλά τα χέρια του σε διάφορα σημεία του σώματος του,  όπως στο κεφάλι, την κοιλιά, την πλάτη, και σε όποιο σημείο υπάρχει δυσφορία ή πόνος.


Πως λειτουργεί;

Η ενέργεια Ρέικι εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού του διοχετευτή,  περνάει από το σώμα του, βγαίνει μέσα από τα χέρια του και με το άγγιγμα στο σώμα του αποδέκτη ρέει μέσα στο ενεργειακό πεδίο και το σώμα του θεραπευόμενου, αποκαθιστώντας τα μπλοκαρίσματα της ενέργειας όπου αυτά υπάρχουν.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως  ο θεραπευτής που διοχετεύει το Ρέικι είναι αγωγός της πνευματικής συμπαντικής ενέργειας Ρέικι, δηλαδή δεν δίνει την δική του ενέργεια, άρα όχι μόνο δεν έχει συμπτώματα εξάντλησης ,αλλά νιώθει ικανοποίηση από αυτή τη διαδικασία.

Το άτομα μπορεί να νιώσει την ενέργεια σαν θερμότητα, κύμα, μαγνητισμό, ηλεκτρισμό, μυρμήγκιασμα, κρύο ή σαν βαθιά ηρεμία, χαρά, αγάπη. Σταδιακά το Ρέικι καθαρίζει το σώμα, το νου και το πνεύμα, επιφέροντας γαλήνη και εσωτερική ισορροπία.

Η ενέργεια που διοχετεύεται στον δέκτη Ρέικι, είναι πάντα ωφέλιμη και λειτουργεί με εποικοδομητικό τρόπο. Το Ρέικι έχει τη δική του «ευφυΐα», θα βρει τα προβληματικά σημεία και θα ρεύσει προς αυτά, θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του δέκτη και θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως  ο θεραπευτής που διοχετεύει το Ρέικι είναι αγωγός της πνευματικής συμπαντικής ενέργειας Ρέικι, δηλαδή δεν δίνει την δική του ενέργεια, άρα δεν έχει συμπτώματα εξάντλησης αλλά ικανοποίησης από αυτή τη διαδικασία.


Η διαδικασία εκμάθησης

Οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να μάθει εύκολα και γρήγορα να ενεργοποιεί τις παλάμες του, προκειμένου να το εφαρμόσει στον εαυτό του, στην οικογένεια του ή στους φίλους του.

Η εκμάθησή του Ρέικι περιλαμβάνει τρία στάδια, κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας, με τα οποία ο κάθε άνθρωπος εκπαιδεύεται σε αυτή τη μέθοδο και καταφέρνει να δίνει ενέργεια με τις παλάμες του. Για τον πρώτο βαθμό αρκεί μια διήμερη εκπαίδευση, για να μπορέσει κάποιος να την εφαρμόζει στον εαυτό του και σε άτομα της οικογένειας του. Για τον δεύτερο βαθμό χρειάζονται τουλάχιστον 21 συναντήσεις για να μάθει κάποιος πιο εξειδικευμένες χρήσεις της ενέργειας. Ο τρίτος βαθμός αφορά την μετατροπή κάποιου σε δάσκαλο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Ρέικι δεν είναι κάποιο δόγμα, θρησκεία ή λατρευτική διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να το χρησιμοποιήσουν  άνθρωποι κάθε θρησκείας, φυλής, κοινωνικής θέσης και μόρφωσης.

Πηγές:
- «Ρεικι/Θεραπευτικά Χέρια», Brigitte Muller και Horst H. Gunther, (εκδ. «Δίδυμοι»),
- «Ιατροnet»,
- «H Φωτιά του Ρέικι», Frank Arjava Petter, (εκδ. «Διόπτρα»)

 

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!