5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΑΣ

5 τρόποι για να διατηρήσετε τα καλλυντικά σας

Δείτε τα 5 βασικά μέτρα που χρειάζεται να παίρνετε για να καταφέρετε να αποκλείσετε ή να ελαχιστοποιήσετε διάφορους μικροοργανισμούς στον κύκλο ζωής ενός προϊόντος.

 

 

1. Καθαρός εξοπλισμός – Χρησιμοποιήστε ισοπροπυλική αλκοόλη, χλώριο ή άλλο ενδεδειγμένο απολυμαντικό για να καθαρίσετε καλά τον εξοπλισμό σας. Ο θερμαινόμενος ατμός επίσης, που σημαίνει νερό άνω των 100° C, κάνει εξίσου καλά τη δουλειά της απολύμανσης.  

2. Καθαρό νερό – Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε, σε οποιοδήποτε στάδιο της προετοιμασίας σας, το νερό βρύσης. Είναι προτιμότερο το αποστειρωμένο, το αποσταγμένο ή το απιονισμένο νερό.

3. Συντηρητικά – Χρησιμοποιήστε ένα συντηρητικό ή ένα συνδυασμό συντηρητικών που προσφέρουν προστασία από ευρύ φάσμα μικροοργανισμών, μπορούν να εξουδετερώσουν δηλαδή βακτήρια και μούχλα. Προσοχή! Συνίσταται να προσθέτετε τα συντηρητικά στην υδατική φάση ή αφού έχετε ολοκληρώσει το μείγμα σας, όχι όμως στην ελαιώδη φάση.

Μία άλλη φιλική για το προϊόν σας λύση είναι η χρήση συντηρητικών αιθέριων ελαίων και αρωμάτων που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μεταξύ αυτών είναι το γαρύφαλλο, το κύμινο, ο ευκάλυπτος, η λεβάντα, το λεμόνι και το θυμάρι.

4. Βελτιστοποίηση συσκευασίαςLast αλλά σίγουρα not least είναι το θέμα της σωστής συσκευασίας. Οι σωστές συσκευασίες είναι εκείνες που προστατεύουν με κατάλληλο καπάκι το προϊόν, αλλά διαθέτουν επίσης σύστημα διανομής ώστε να μην απαιτείται η άμεση επαφή με τα δάχτυλά σας.

5. Σημειώνετε ΠΑΝΤΑ την ημερομηνία παρασκευής πάνω στη συσκευασία σας, με τη χρήση αυτοκόλλητης ταινίας ή με άλλον τρόπο, για να αποσύρετε το προϊόν τη στιγμή που υποδεικνύει η συνταγή, είτε έχει παρουσιαστεί κάποια παραμόρφωση είτε όχι. 

 

 

Αναμενόμενη διάρκεια ζωής

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί με ακρίβεια η διάρκεια ζωής κάθε ενός προϊόντος, στο οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ένα συγκεκριμένο συντηρητικό ή ακόμα κι όχι. Η συντήρησή του όμως σίγουρα επηρεάζεται από κάποιους βασικούς παράγοντες, που προφανώς συνδέονται και με τα παραπάνω. Ας τους δούμε όμως και εδώ ώστε να τους αφομοιώσουμε:  

  • Οι συνθήκες στις οποίες έχει παρασκευαστεί ένα προϊόν. Πόσο καλά απολυμάνθηκαν δηλαδή τα εργαλεία και τα σκεύη. 

  • Η καθαρότητα των συστατικών, κάτι το οποίο μπορεί να εξαρτάται κι από εσάς, μπορεί όμως και από εκεί που το προμηθευτήκατε. 

  • Οι συνθήκες αποθήκευσης, που περιλαμβάνουν την έκθεση στον ήλιο, την υγρασία και φυσικά τη θερμοκρασία στο χώρο φύλαξης. 

Διαβάζετε λοιπόν τις οδηγίες και ακολουθείτε τες με προσοχή τηρώντας – μεταξύ όλων των άλλων – και το χρόνο συντήρησης του προϊόντος σας.

πηγή: makingcosmetics.com

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!