ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ,ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Μανιτάρια γεμιστά με ντομάτα, κουσκούς και αβοκάντο

Εάν η όρεξή σας τραβάει ένα ελαφρύ και δροσιστικό πιάτο, τότε έχετε μπροστά σας την ιδανική συνταγή. Εάν, ακόμα περισσότερο, είστε λάτρης των μανιταριών, του αβοκάντο ή του κουσκούς, έχετε έναν ακόμα λόγο να δοκιμάσετε τα γεμιστά μανιτάρια που σας προτείνουμε.

 

 

Τι θα χρειαστείτε (για 2 μερίδες)

- 4 μεγάλα μανιτάρια

- 225γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα σε κονσέρβα, καλής ποιότητας

- 75γρ. κουσκούς ολικής άλεσης

- 3κ.σ. ελαιόλαδο

- 1 χούφτα σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

- 1 ώριμο αβοκάντο

- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

- 30γρ. μείγμα μπαχαρικών ντούκα

- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

- 30γρ. φύλλα ρόκας ή μαϊντανό, για το σερβίρισμα

 

Βήματα παρασκευής

1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το κουσκούς, με τη ντομάτα και το ελαιόλαδο. Προσθέστε σχοινόπρασο και μαύρο πιπέρι όσο επιθυμείτε. Ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι και αφήστε το στην άκρη για να 'δέσει', 10-15 λεπτά. 

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Στο μεταξύ, κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι παίρνετε τη σάρκα του και τη βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Τα λιώνετε με ένα πιρούνι ώστε να κάνετε ένα ενιαία μείγμα. 

3. Αφαιρέστε το κοτσάνι των μανιταριών κι έπειτα βάλτε σε ένα λαδωμένο ταψί το 'καπάκι' των μανιταριών ανάποδα, ώστε να τα γεμίσετε με τα μείγματά μας. 

4. Όταν το κουσκούς μαλακώσει, μοιράστε το στα μανιτάρια και ισιώστε την επιφάνεια με το κουτάλι. Από πάνω απλώστε το μείγμα του αβοκάντο. Πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών καλύπτοντας επαρκώς την επιφάνειά τους. 

5. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Θέλουμε τα μανιτάρια ψημένα κι όχι εντελώς μαλακά. Σερβίρετέ τα με τη ρόκα

 

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι:

- η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο, μία ουσία ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας,

- απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα,

- στην απορρόφησή του από τον οργανισμό συμβάλλουν τα φυτικά λιπαρά, που περιέχονται, μεταξύ άλλων, στο ελαιόλαδο, αλλά και το αβοκάντο.

πηγή: DK Books, Eat Better Live Longer 

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!