ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ

Ψητά λαχανικά με πέστο και χαλούμι

 Το φαγητό της ημέρας είναι πάντα ένα θέμα. Το φαγητό της ημέρας εάν έχετε και παιδιά είναι ακόμα πιο μεγάλο θέμα. Εάν αποζητάτε έναν τρόπο να βάλετε λίγα παραπάνω λαχανικά στο μενού τους λοιπόν, δοκιμάστε την ακόλουθη συνταγή.

Η βάση της; Στην ουσία ό,τι λαχανικά υπάρχουν στο ψυγείο.

 

Υλικά

800γρ μείγματος πατάτας, καρότου, παστινάκη (δαυκί για άλλους), πατζάρι

2 κόκκινες πιπεριές

1 μικρό μπρόκολο ή κουνουπίδι

Ελαιόλαδο

250γρ χαλούμι

1 κολοκυθάκι (ή ένα αγγούρι)

1 μήλο

100γρ σπανάκι

4 κ.σ. πράσινης πέστο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ºC

Καθαρίζουμε τα ριζώδη λαχανικά (πατάτες, καρότα κλπ) και τις πιπεριές και τα κόβουμε σε κύβους.

Κόψτε τις φούντες από το μπρόκολο ή το κουνουπίδι.

Απλώστε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί και περιχύστε τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Ψήστε τα λαχανικά έως ότου μαλακώσουν και ροδίσουν. Υπολογίστε περίπου 20 λεπτά.

Όταν τα λαχανικά σας είναι έτοιμα προσθέστε το χαλούμι σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 2 εκατοστά) και γυρίστε  το φούρνο στο γκριλ αυξάνοντας τη θερμοκρασία, για 5 με 10 λεπτά. Μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα το τυρί.

Κόψτε κατά μήκος, σε λεπτές λωρίδες το κολοκύθι. Παρομοίως το μήλο, αφού πρώτα το ξεφλουδίσετε και του αφαιρέσετε τα κουκούτσια.

Ανακατέψτε τα με τα ψητά λαχανικά σας και προσθέστε και το σπανάκι.

Ραντίστε με την πράσινη πέστο και δύο κουταλιές επιπλέον ελαιόλαδο.

 

Καλή σας όρεξη!

 

Γράφει η Dr Angel,

Αγγελική Κοσκερίδου

Holistic Doctor – Counseling Psychotherapist

Doctor of Naturopathic Medicine

MSc c. Health Psychology

www.AggelikiKoskeridou.com

insta: dr_aggelikikoskeridou_official 

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!