YOGA ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Yoga και Οικολογία

Τρεις εναλλακτικοί προορισμοί που συνδυάζουν την πνευματικότητα με την αγάπη για τη φύση 

 Αν η yoga είναι κομμάτι της ζωής σας και το καταφύγιό σας μακριά από τους πυρετώδης ρυθμούς της πόλης, και η ζωή κοντά στη φύση η μεγάλη σας επιθυμία, τότε ακολουθείστε τις αισθήσεις σας και επιλέξτε έναν διαφορετικό τρόπο απόδρασης.

Στην αυγή της άνοιξης η ψυχολογία μας είναι πάντα κάπως καλύτερη. Γινόμαστε πιο αισιόδοξοι, ετοιμαζόμαστε για αλλαγές και νέες προκλήσεις. Σ’ αυτό το κάδρο, λοιπόν, πάντα «κολλάει» η αναζήτηση νέων προορισμών προς εξερεύνηση.

Οι προορισμοί αυτοί που σας παρουσιάζουμε πάνε ένα βήμα παραπέρα το παραδοσιακό μοντέλο διακοπών. Σε μία προσπάθεια οι προτάσεις διεξόδου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας όπου το άγχος και το αστικό τοπίο κυριαρχεί στις ζωές των περισσότερων, σας προτείνουμε τρία yoga & wellness retreat centers. Εκεί που η αρμονία, η φύση, η ευεξία, ο διαλογισμός και η vegan και χορτοφαγική διατροφή, σαν τα κλαδιά από ένα ανθισμένο αγιόκλημα πάνω στη μάντρα, πλέκονται μεταξύ τους και κυριαρχούν.

 

Re-Green

Με φιλοσοφία που στηρίζεται στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην ειρηνική συνύπαρξη, την υγιεινή φυσική διατροφή, αλλά και στις αρχές της περμακουλτούρας (permaculture, από το permanent agriculture για να είμαστε σαφέστεροι), το Re-Green Eco-Culture Center αποτελεί μία εξαίσια επιλογή, με κυρίαρχα στοιχεία την απλότητα, την υγεία και την αγάπη. Τοποθετημένο στην νοτιοανατολική πλευρά της κοιλάδας του ποταμού Κριού, στην περιοχή Σελιάνα του νομού Αχαΐας, μέσα σε μία καταπράσινη τοποθεσία, στο Re-Green δεσπόζει μία παραδοσιακή αναπαλαιωμένη αγροικία με 250 χρόνια ιστορίας. Περιβάλλεται από έναν καινοτόμο οικολογικά δομημένο χώρο για εξάσκηση γιόγκα, αλλά και πραγματοποίηση σεμιναρίων. Παρέχει σάουνα και χορτοφαγικά γεύματα από εποχιακά προϊόντα του βιολογικού αγρόκηπου της φάρμας. Και θυμηθείτε. Σας καλεί να συμμετέχετε ενεργά στη ζωή του κέντρου, σεβόμενοι την φιλοσοφία του.

http://re-green.gr/

 

Kalikalos Holistic Network

Ο στόχος των εμπνευστών του ήταν η δημιουργία ενός κοινοτικού περιβάλλοντος  που θα ήταν μαζί εκπαιδευτικό και αναγεννησιακό. Κι από ότι φαίνεται το κατάφεραν επί τρία! Πρόκειται για το Kalikalos, ένα δίκτυο τριών οικημάτων που φωλιάζουν στην Ανατολική πλευρά του Πηλίου, πλάι στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Αποτελείται από δύο κέντρα, στο χωριό Κισσός και στο Ανήλιο καθώς και από το ξενοδοχείο «Αλέξανδρος» στην παραλία της Πλάκας. Η φιλοσοφία τους θα μπορούσε ίσως να συμπυκνωθεί στην φράση: Ολιστική εκπαίδευση στην πράξη. Λειτουργούν εργαστήρια και σχολές όπου εκεί οι συμμετέχοντες μαζί με τους επισκέπτες ζουν, μοιράζονται και μαθαίνουν μαζί. Κυρίαρχα στοιχεία η φύση, ο διαλογισμός και ο ολιστικός, χορτοφαγικός τρόπος ζωής.

www.kalikalos.com

 

Κτήμα Νοόσφαιρα Wellness & Retreat Center

Ένα μέρος αρμονίας και γαλήνης, που δε στερείται ανέσεων, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα τυπικό, απρόσωπο ξενοδοχείο, το «Κτήμα Νοόσφαιρα» εδράζεται στο χωριό Βρυσούλες στο Ξυλόκαστρο. Απευθύνεται σ’ εκείνους που αναζητούν την ειρήνη, τη χαρά, την αλήθεια για τον εαυτό τους και γυρεύουν την έμπνευση κάπου ανάμεσα στα βουνά και τη θάλασσα. Φιλοξενεί σεμινάρια αυτογνωσίας και ψυχολογίας, ομάδες γιόγκα, τάι-τσι καθώς και άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την πνευματική ανάπτυξη και τη διεύρυνση της συνειδητότητας. Στόχος είναι ο χώρος αυτός να αποτελεί σημείο συνάντησης ομάδων, δασκάλων και θεραπευτών που όλοι μοιράζονται την αγάπη στην απλότητα και την ομορφιά της ζωής.

www.noosfera.gr

 

Pin It

Αναζήτηση άρθρων

Ακολουθήστε μας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.

Εγγραφείτε & Κερδίστε ένα δώρο έκπληξη!